Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Jaki tryb dla początkującego?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Wychodzi że ogarnięcie aparatu to sztuka niczym nauka obsługi wahadłowca kosmicznego..
    Instrukcja, zabawa trybami i czytanie forum CB. Mnie pomogło.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Wychodzi że ogarnięcie aparatu to sztuka niczym nauka obsługi wahadłowca kosmicznego..
    Instrukcja, zabawa trybami i czytanie forum CB. Mnie pomogło.
    Właśnie o to chodzi.Lustrzanka jest sprzętem który wymaga znajomości podstaw fotografii aby wykorzystać jej zalety.Ja zaczynałem dawno temu od Zenita B i bez poznania teorii nie potrafiłbym wtedy zrobić w miarę poprawnego zdjęcia.Teraz jest tryb P ale jeżeli chcesz wyciągnąć z aparatu coś więcej to musisz się podszkolić.

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mareqm Zobacz posta
    Ja zaczynałem dawno temu od Zenita B i bez poznania teorii nie potrafiłbym wtedy zrobić w miarę poprawnego zdjęcia.
    I dlatego powinien ktoś wypuścić takiego Zenita w wersji cyfrowej, tylko tryb M, a zakup normalnej lustrzanki po opanowaniu podstaw fotografii. To co teraz widzę przeraża mnie, większość ludzi biega z aparatami ustawionymi na "zielone", i błyska lampom po oczach. Zero jakiejkolwiek wiedzy fotograficznej, dobre zdjęcie to takie, na którym widać, że ten obok słupa to chyba wujek Heniek.

Uprawnienia umieszczania postów