Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: canon 7d totalne zwariował

Domyślnie canon 7d totalne zwariował

wczoraj lezal sobie spokojne obok mnie wlaczony i ... zaczal robic zdjecia :shock:, wyjelam na kilka godzin baterie po wlaczeniu pierwsze co zrobil to uruchomil lampe blyskowa i zaczal strzelac seryjne zdjecia . ponowne wlaczenie ostrzy niby wszystko ok ale nie dziala wyzwalacz , jezeli przy wsicnietym wyzwalaczu zmnienie program wtedy zdjecie zrobi .samowyzwalacz nie dziala rowniez . czasami w menu nikna niektore funkcje . Funkcje AF- DRIVE czasami gina niektore funkcje np przed chwila nie byly widoczne zdjecia seryjne w samowyzwalacz 10 s bylo tylko okienko 2 s . aparat z bardzo malym przebiegiem kupiony w malezjii w lutym .

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Widac malezyjskie tak maja ze same robia zdjecia.......a moze jeszcze cos robia?

Początki nałogu

Domyślnie

Ciekawy przypadek - masz może gwarancję (z Malezji)? Jak tak - to wysyłaj... Chociaż... To Azja...
    Spróbuj zmienić oprogramowanie (aktualizacja, wgranie od nowa). To pierwsze co mi do głowy przychodzi. Może pomoże...
    / Canon /

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Sory za zarty, tu chyba nic sie nie wymysli tylko serwis. A nie zamoczyles go? Moze jakies zwarcia. Plyta sie posypala? A moze oprogramowanie. Moze wgraj nowe firmware?

Domyślnie

nie zmoczylam go to pewne natomiast reszta to nie wiem niestety . czy macie moze jakieś doświadczenia z wysylką sprzetu do serwisu w Azji ?

Domyślnie

witam

Wolal bym do pl serwisu oddac i zaplacic niz szukac 7d gdzies w azji bo paczka zaginela np.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Witam serdecznie.

Może pisz DRUKOWANYMI, bo z tego co powyżej cokolwiek wywnioskować - to nie idzie.
    Serwis powinien zdiagnozować nieodpłatnie.
    Stawiam na:
    - spust (wbity).
    - może coś innego na zasadzie "styki"

Pozdrawiam serdecznie.
    ....C50E....C40D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

aparat też made in Malaysia?
    Ja na swoim 7d mam made in japan

Domyślnie

aparat made in japan

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ja bym stawiał na soft skoro mówisz że znikają różne funkcje w menu. Spróbuj wgrać nowy firmware. Jeśli to nic nie da to serwis. Tak czy siak nic nie ryzykujesz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A żebyś nie musiał dużo szukać -> http://web.canon.jp/imaging/eosd/fir.../firmware.html
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 06-12-2010 o 21:14 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów