to są dopiero Góry, super wyprawa, gratuluje i pozdrawiam
to są dopiero Góry, super wyprawa, gratuluje i pozdrawiam
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
mi się podobają 8,9 i 17. Chyba 9 najbardziej i to pewnie dlatego, za ja tam szedłem już po szarości i ciemności. a było tak ładnie...
ja też trochę pomarudzę ;-)
czasem mi przeszkadza kadrowanie (4, 20 ), czasem jakaś dziwna obróbka (11 ), portrety takie bez dobrego światła ( np 10 -światło w plecy )
a tak w ogóle to wiem jak trudno jest robić zdjęcia, gdy reszta grupy idzie, kiedy człowiek jest bardziej zmęczony.
Miałaś ładniejsza pogodę i widoki z Manangu ode mnie. Mój polar i szkła jaks 3 dni takiego kurzu przetrwały.
pozdrawiam
paweł
No oprócz Manangu to był najładniejszy odcinekTylko myśmy z Mukinath od razu do Jomson pocięli górą.
No jak pisałam obróbka u mnie leży, potretów mam relatywnie mało, bo nie umiem być bezczelna a ciężko te dzieciaki wyłapać.
Żeby tylko szła... gonili chłopaki że aż się kurzyło ;-) I tylu zdjęć nie zrobiłam, albo zrobiłam źle, że aż żal...
Tylko dzień przed Manangiem złapał nas śnieg, następnego dnia było już ślicznie, a jeszcze udało nam się wstać wcześnie rano na mały plenerek (patrz panoramka na deser ;-)). Ale ja już byłam całkowicie po porze deszczowej, oprócz tego jednego dnia ciągle bezchmurne niebo i słonko
Szkło mi przetrwało (choć w sumie nie przygladałam się mocno), aparat po wyjęciu z armora też był zadziwiająco czysty, wszystko przylepiło się do tego silikonu. Polar pewnie za jakiś czas przestanie chrzęścić, ale i tak muszę go wymienić, bo ma uszkodzoną powłokę od nie wiem czego i robią się odblaski.
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
podroz fajna, sam mam plan kiedys sie dookola Annapurny wybrac. zdjecia jakos mi sie wiekszosc wydaje troche nieostra, poza tym za bardzo nie ma co sie czepiac- wiadomo, zdjecia nie byly priorytetem.
taki maly OT- sama organizowalas wyprawe?
Np. w 17 ostrosc nie jest po calosci a w 18 ostre sa tylko kamienie w lewym dolnym rogu. Wiesz - nie chce sie upierac i wyszukiwac dziury w calym, ale napisalem co sadze i nie chce juz drazyc tematu. Pod wzgledem emocjonalnym fajnie, ale pod katem jakosciowym - marnie.
Bardzo przyjemne, no może poza 3 bo trochę za ciasna.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 24-01-2012 o 23:38
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Ze wszystkich dotychczas pokazanych to 23, 24 i 26 baardzo mi się podobają. W szczególności portrety (23 i 24) są lepsze od pozostałych i kadr (choć 23 trochę bardziej bym przyciął) i kompozycja.
Kózka z 25 też jest ok, choć jakoś tak za dużo tego wszystkiego na zdjęciu i ginie ta kózka troszkę w brązach![]()
EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX
Szkoda, że prawie każdy portret jest poruszony. No i problemy z ostrością też jakieś. Bo tak to miło :-)