Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 262

Wątek: [najeli] moje podróże duże :)

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyrJak Zobacz posta
    Bardzo przyjemne dla oka fotoreportarze. Mam jedno pytanie do autorki zdjęć, w jaki sposób podróżujesz?
    Dzięki.
    Podróżuję "normalnie", tylko bilety lotnicze mam "nienormalne" (dlatego do Nepalu lecieliśmy 48h, a zamiast do Kambodży trafiliśmy do Argentyny, bilety są tanie, ale bez gwarancji miejsca).
    Okazuje się, że podróżowanie na drugi koniec świata wcale nie jest trudne, wspomnianą Argentynę "zorganizowałam" w 3 dni jak się okazało, że nie mamy szans zabrania się do Azji. Booking.com, wikitravel i dajesz ;-)

...i jak dobrze pójdzie to może spróbuję do tej Kambodży na jesieni...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    ........ a zamiast do Kambodży trafiliśmy do Argentyny.........
    No to troszkę zboczyliście z obranej trasy :wink:
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    I tam... zboczyć. Gorzej jak się budzisz w hotelu i po dniu tygodniu odliczasz w jakim jesteś mieście (kraju) .

(Jeśli dzisiaj wtorek - to jesteśmy w Paryżu .

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

......Okazuje się, że podróżowanie na drugi koniec świata wcale nie jest trudne, wspomnianą Argentynę "zorganizowałam" w 3 dni ......
    No to z Ciebie Zuch Dziewczyna
    Oczywiście nie miej tego plakatu na myśli: http://propaganda-prlu.bartlomiejspe...ch-dziewczyna/ ;-)
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 23-12-2011 o 23:36
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

No to musi być coś z monitorami, bo ja WIDZĘ te szczegóły na wszelkich dostępnych mi ekranach. Myślałam, że chodzi Ci o to ciemne pod ławką.
    Fakt że zjeżdżam z jasnościa bo przy dłuższym siedzeniu szkoda oczu.Ale nie w tym rzecz, pisałem o potrzebie postprocessingu.Reszta to indywidualna sprawa.
    Ale to uboczny temat.Zdjęcia ciekawe pokazują kawał innego świata,a ciekaw go ciągle jestem niezmiennie, więc chętnie z ciekawością i przyjemnością oglądam. :-)
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 24-12-2011 o 00:41

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Oj tam oj tam, do FRA i tak trzeba było dolecieć :P

No to z Ciebie Zuch Dziewczyna
    wiesz.. a) zarezerwować nocleg, b) obczaić główne atrakcje, c) dowiedzieć się jak działają bankomaty, d) obczaić wizy itp, e) obczaić transport lokalny... gdzie problem?

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Zdjęcia ciekawe pokazują kawał innego świata,a ciekaw go ciągle jestem niezmiennie, więc chętnie z ciekawością i przyjemnością oglądam. :-)
    Cieszę się bardzo, bo właśnie o to mi chodzi Jeszcze dwa rozdziały Tajlandii czekają, dla niecierpliwych spoiler na stronie, a tu wrzucę po świętach, których wam wesołych życzę!
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

najeli widzę, że dyskusja trochę odeszła od stricte foto tematu więc pozwolę sobie zapytać Cię o kwestię bezpieczeństwa w buenos aires. Ludzie w necie wypisują straszne rzeczy i odradzają wręcz zabieranie tam lustrzanki. Jakie są Twoje wrażenia w tej kwestii?

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luciferi Zobacz posta
    najeli widzę, że dyskusja trochę odeszła od stricte foto tematu więc pozwolę sobie zapytać Cię o kwestię bezpieczeństwa w buenos aires. Ludzie w necie wypisują straszne rzeczy i odradzają wręcz zabieranie tam lustrzanki. Jakie są Twoje wrażenia w tej kwestii?
    Hm..
    Tam mi się fotografowało najgorzej. Po pierwsze sprzęt foto tam jest relatywnie drogi i mało osób z niego korzysta. To nie tak jak w Polsce, że wszędzie chociażby te sony alfa są. Przez te 2 tygodnie spotkałam pojedyncze lustrzanki, a to były ich wakacje, więc dużo turystów miejscowych też. Dziwnie się czułam z tym całym szpejem, jakbym co najmniej dla NG tam pojechała zdjęcia robić.

Z bezpieczeństwem to wiesz... trzeba wiedzieć gdzie chodzić, a gdzie nie. Tak jak wszędzie. Nie czułam się tam bardziej zagrożona niż w każdym innym miejscu, w którym byłam. Ale też w jakieś szemrane zaułki się nie pchałam, byliśmy właściwie tylko w centrum Buenos (mniej więcej ten obszar, który powiększają na turystycznych mapkach) i nad wodospadami.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wykorzystując chwilę poświątecznego spokoju lecę dalej z Tajlandią, tym razem rybki (oceanarium w Bangkoku), małpki i inne stwory

103.

104.

105.

106.

107.

108.

109.

110.

111.

112.

113.

114.

115.

116.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-01-2012 o 00:47 Powód: Automerged Doublepost

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

#109 jest boskie ;-)
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-01-2012 o 00:47
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

dzięki za odpowiedź, skoro nie ma tragedii to trzeba będzie chyba spróbować , ostatnia seria jest super ale 112. to numer 1
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-01-2012 o 00:48

Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów