Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 262

Wątek: [najeli] moje podróże duże :)

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ha.. Żebym ja wiedziała, że je mam... :P
    Jakimś cudem przetrzymały "przypadkowe" sformatowanie raida i pad dysku z rawami zakitrane gdzieś na starym laptopie... Znalazłam je tylko dlatego, że zaczęłam używać tego kompa do skanowania i zaczęło mi brakować miejsca ;-)

59 jest mocne, bardzo je lubię Mam też sentyment do 54. Jutro kolejne części, bo już dziś mi te numerki przed oczami tańczą
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

54 byłoby też bardzo dobre gdyby nie to spadające drzewo na LG, może by usunąć ?

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

wspominałam kiedyś, że nie lubię się bawić w obróbkę, a już tym bardziej retusz zdjęć? ;-)
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Lecimy dalej, tym razem tzw "detale":

93.

94.

95. amulety ;-)

96.

97.

98.

99.

100.

101. pani sprzedawała banany i orzechy do karmienia małp na plaży

102.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-01-2012 o 00:43

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

wspominałam kiedyś, że nie lubię się bawić w obróbkę, a już tym bardziej retusz zdjęć?
    To się zmuś,najeli. :smile: to się zmuś...

Dobra obróbka przybliża zdjęcie do prawdy chwili.Spójrz np. na 100,czy tak głębokie były te cienie? Lekki ruch odpowiednim suwaczkiem i są inne.Algorytm tkwiący w procesorze aparatu tego nie zrobi dobrze.
    Te kolory tez bym bardziej ożywił.
    Ładnie to widzisz i pokazujesz ale tam gdzie to jest potrzebne "obrabiaj' IMHO.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-01-2012 o 12:07

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    To się zmuś,najeli. :smile: to się zmuś...

Dobra obróbka przybliża zdjęcie do prawdy chwili.Spójrz np. na 67,czy tak głębokie były te cienie? Lekki ruch odpowiednim suwaczkiem i są inne.Algorytm tkwiący w procesorze aparatu tego nie zrobi dobrze.
    Te kolory tez bym bardziej ożywił.
    Ładnie to widzisz i pokazujesz ale tam gdzie to jest potrzebne "obrabiaj' IMHO.
    Ale ja obrabiam. Nawet na niby skalibrowanym monitorze. Korzystam z całej dobroci bibbla, nawet warstw (chwała mu za to). Bardziej mi chodziło już o jakieś retusze -- typu usuwanie kawałka czegoś, zmienianie rzeczywistości.

I tak, te cienie BYŁY tak głębokie ;-)
    Zresztą ja stety/niestety mam ciągoty do czarnej czerni choć wiem, że wielu ludziom to się nie podoba :P

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dobra obróbka przybliża zdjęcie do prawdy chwili.Spójrz np. na 67,czy tak głębokie były te cienie? Lekki ruch odpowiednim suwaczkiem i są inne.Algorytm tkwiący w procesorze aparatu tego nie zrobi dobrze.
    A ja się nie zgodzę. Te cienie wyglądają właśnie bardzo rzeczywiście.
    Jedna z najgorszych rzeczy, która spotkała fotografię (najgorsza to fotografia cyfrowa, ale pomińmy to smutnym milczeniem) to właśnie NIE ODDAWANIE rzeczywistości poprzez wyciąganie z cieni szczegółów których w rzeczywistości przy świetle zastanym byśmy nie zobaczyli.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

szczegółów których w rzeczywistości przy świetle zastanym byśmy nie zobaczyli.
    W ładny słoneczny dzień patrząc z 1m na twarze widzisz ciemno bez szczegółów pół twarzy?

Zdolność ludzkiego oka do odczytywania dużej rozpiętości tonalnej jest duuużo wieksza od tej którą ma matryca.
    Stąd IMHO konieczność korekty.

Fotografia czy to cyfrowa czy inna pozostaje fotografią.Robiąc analogiem robiłem to samo w ciemni co dziś przed kompem.
    Rzeczywistość obiektywna nie istnieje niestety.
    I dlatego ja się z Twoim widzeniem i oceną z łatwością zgodzę.:smile:
    Tym bardziej zgadzam się z autorką zdjęć.
    Moja uwaga dotyczy mojej oceny.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 23-12-2011 o 18:35

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W ładny słoneczny dzień patrząc z 1m na twarze widzisz ciemno bez szczegółów pół twarzy?
    No to musi być coś z monitorami, bo ja WIDZĘ te szczegóły na wszelkich dostępnych mi ekranach. Myślałam, że chodzi Ci o to ciemne pod ławką.

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bardzo przyjemne dla oka fotoreportarze. Mam jedno pytanie do autorki zdjęć, w jaki sposób podróżujesz?

Strona 9 z 27 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów