Jeszcze a propos B&W dworca - mi się bardzo podoba. Fajne jest właśnie zestawienie panującego zwykle na dworcu tłoku ze spokojem pustego środka i zbiegających się linii. Czyli przedstawienie niespokojnego miejsca w spokojny sposób.![]()
Jeszcze a propos B&W dworca - mi się bardzo podoba. Fajne jest właśnie zestawienie panującego zwykle na dworcu tłoku ze spokojem pustego środka i zbiegających się linii. Czyli przedstawienie niespokojnego miejsca w spokojny sposób.![]()
najeli,
dzięki
sądzę, że byłaś tam jako turystka, ale też (jako) artystka i redaktorka
na poprzednich stronach są b. dobre fotki (ludzie), może to jest trop...
Najeli - podążając tropem Jana Smugi w poszukiwaniu swojego fotograficznego Yeti, nie zrażaj się małymi niepowodzeniami, gdyż jest to nieodłączny element każdej artystycznej drogi. Niczym kopczyki usypane na trudnym szlaku. Wszelką krytykę przyjmuj na klatę jak prawdziwy mężczyzna i nie krępuj się pokazywać swoich zdjęć - bo są tacy, którzy lubią je oglądać![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
jakbym miała 50 zdjęć takich, jak ta dziewczyna w świątyni, to bym nie wrzucała innych
ale może się coś jeszcze znajdzie, ciężko przejrzeć 4k zdjęć, tak od czasu do czasu uderzam w jakiś inny kawałek
Ale co Wy wszyscy z tym artyzmem, mi się tam wcale nie spieszy
A w pokazywaniu zdjęć nie mam żadnej krępacji, niestety
171. mały przerywnik z krótkiego wypadu po bliskiej okolicy -- Dolne Miasto
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Okolice Seredyńskiego. Nie bałaś się?
Zastanawiam się od kilku dni, jak by dworzec - bardzo ładne zdjęcie - wyglądał w kolorze? I to takim dobrze nasyconym.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 03-02-2013 o 22:37
Dokładnie koło starej zajezdni na Łąkowej. W środku dnia tam byłam, na chwilkę ;-)
A dworzec w kolorze?... Mówisz masz :P
172.
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
To trochę daleko od Seredyńskiego. Jeśli to po lewej, idąc w kierunku zajezdni, to znam to podwórko.
Jednak w cz-b bardziej mi się podoba.
W książce Michaela Freemana "Czarno-biała fotografia cyfrowa" są opisane "sztuczki" z selektywnym wzmacnianiem i osłabianiem poszczególnych kolorów przy konwersji do cz-b - jakby filtry z fotografii analogowej, ale o znacznie większych możliwościach. Warto sprawdzić. Używam Corela Photo-Paint (tego z pakietu Corel DRAW!) i tam to się robi za pomocą soczewki czarno-białej.
PSa nie znam.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 03-02-2013 o 23:22
Dokładnie, z Łąkowej w lewo ;-)
Używam Bibbla. On ma jakiś taki sprytny plugin do BW, z gotowymi presetami na maxy/miny poszczególnych kombinacji kanałów RGB. Ogólnie się sprawdza![]()
Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł, a na drodze artystycznej już jesteś...niestety.
Zdj. nr 171 urzekło mnie do tego stopnia, że wpisałem gdańskie Dolne Miasto do miejsc które muszę koniecznie nawiedzić. I choć na mój gust - bo wiesz, cudze zdjęcia to by się najłatwiej poprawiało - za mało podwórka w podwórku (pies któren powinien być dodatkiem zdominował kadr) to uważam tą fotografię za (nieomal) doskonałą![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis