Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Modernizacja sprzętu fotograficznego?

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm. Masz całkiem przyzwoity choć amatorski tele-zoom i kita, który jest.... mocno taki sobie. Na Twoim miejscu zmieniłbym go na zoom o podobnym zakresie ze światłem 2,8.
    Do wyboru Tokina, Sigma, Tamron. Jeśli do analoga to poleciłbym Tokinę 28-70 f2,6-2,8 lub 28-70 f2,8 SV, bo jest naprawdę solidna mechanicznie a na analogu nie ustępuje optyką droższemu Tamronowi lub Sigmie. Chyba że planujesz w jakiejś tam przyszłości zanabyć dLSRa, wtedy raczej Tamron 28-75 niż Tokina.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Hmm. Masz... kita, który jest mocno taki sobie. Na Twoim miejscu zmieniłbym go na zoom o podobnym zakresie ze światłem 2,8.
    Do wyboru Tokina, Sigma, Tamron...
    Ja nie wiem czy ten kit jest znowu aż taki zły? Tym bardziej, że nasz pytający na jakość zdjęć nie narzeka, a wręcz przeciwnie - pisze, że powiększenia wychodzą mu rewelacyjnie.
    I weź pod uwagę, że nie kazdemu może chcieć się nosić taki klocek jak Sigma czy Tokina. A jak przyjdzie polarek zakupić to... oj zaboli portfel (mniej więcej tyle co cała 50-tka :-))
    Chyba nie mając sprecyzowanych potrzeb, rzeczywiście najlepiej zrobi kupując sobie ten 50/1,8 - zobaczy co to naprawdę jasne, ostre szkło.
    Gdy poczuje różnicę i potem zdecyduje się na jakiegoś zooma f/2,8 to przynajmniej bedzie wiedział po co go nosi, a 50tka i tak jest od niego jaśniejsza o 1,5EV i zawsze się przyda przy słabym świetle.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów