Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 5D maxi i min przebieg migawki.

Domyślnie 5D maxi i min przebieg migawki.

Witam.
    Mam okazje propozycje kupienia canona 5d z przebiegiem 92tyś, jest to przebieg potwierdzony przez serwis gdzie dokonano jego regulacji i przeglądu.
    Pytanie czy warto brać body o tak dużym stanie licznika.
    Na plus przekonuje mnie papier z warszawy z żytniej...
    Skazany na rusa!

Początki nałogu

Domyślnie

Zalezy od ceny Jak za niecale 3k to bym bral i najwyzej wymienil migawke. Niektore strzelaja po 100 000, inne 50 000, a sa takie co po 170 000 maja

Domyślnie

cena 2900 a migawka nowa około 800
    Skazany na rusa!

Początki nałogu

Domyślnie

No widzisz - jesli przewidujesz ten zapas 1000 zl (pewnie tyle z montazem) to brac i sie nie zastanawiac jesli stan jest bardzo dobry. Moze wystrzelisz kolo 150 000 fotek?

Jesli serwis nie zanotowal jakichkolwiek problemow ze spustem i innymi podzespolami, ktore mogly sie zuzyc to chyba ciekawa oferta. Jeszcze jakby za 2700 byl

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Mój trzy miesiące temu miał po pomiarze dokładnie 149 962 cykle. Teraz ma ok 3-4 tysięcy więcej i wszystko z nim ok.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    Jesli serwis nie zanotowal jakichkolwiek problemow ze spustem i innymi podzespolami, ktore mogly sie zuzyc to chyba ciekawa oferta. Jeszcze jakby za 2700 byl
    serwis spust wymienia prawie zawsze przy wymianie migawki (to tylko dodatkowe ~10 zł), natomiast z gwarancją takiej wymienionej migawki bywa różnie. trzeba się upewnić, jak to wygląda w danym serwisie i w danym modelu aparatu.

mi wymieniona na żytniej migawka padła po 20 tys. i po 8 miesiącach i serwis poczuł się jedynie do obniżenia o 60 zł kosztu robocizny.

poza tym poza migawką zużywa się także cały mechanizm lustra, tzw. mirror box. jego wymiana jest droższa od wymiany migawki, a z gwarancją bywa nieco trudniej, niż z gwarancją na migawkę. na szczęście mirror box pada dużo rzadziej.
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu

Domyślnie

Przeciez od 40d/5d migawka ma gwarancje 100 000 fotek, nieprawdaz? I Canon powinien ja za darmo wymienic.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    Przeciez od 40d/5d migawka ma gwarancje 100 000 fotek, nieprawdaz? I Canon powinien ja za darmo wymienic.
    To niestety działa tylko w serii 1 tam wymienią jak padnie poniżej gwarantowanego przebiegu w innych seriach tylko jak jest na gwarancji.
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja bym w tej cenie kupił jeśli byłby w idealnym stanie.
    3k za 5d to ostatnio całkiem przeciętna cena.
    1.Chuck ma zawsze racje,
    2. Jeśli Chuck nie ma racji patrz pkt.1

Domyślnie

Co do wymiany migawki przed 100 000 w 40d.
    Mi padła po około 6k przebiegu tylko.
    Paragonu nie miałem bo kupiłem od kolesia który ściągnął zkąś tam.
    Jakie było moje zdziwienie gdy wysłałem body na żytnią a tam wymienili to za free i odesłali.
    Canon jak dla mnie ma najlepszy serwis na świecie.
    Skazany na rusa!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów