Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: 5D maxi i min przebieg migawki.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    mirror box 1300z łz robicizną podobno,Ja mam zprebiegiem 89tyśi jest super
    też tak mówiłem.
    w jednej puszce pierwsza migawka poszła mi przy stanie 92k.
    w drugiej - przy 94k.
    więc uważaj :wink:
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    też tak mówiłem.
    w jednej puszce pierwsza migawka poszła mi przy stanie 92k.
    w drugiej - przy 94k.
    więc uważaj :wink:
    czyli jednak doswiadczenie uczy, ze kupując używke warto wyskrobać te 500-800zl wiecej i upolować sztuke z przebiegiem 10-20k :-D
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Mnie w pierwszym 5D, które miałem od nowości padła migawka po 15k - więc z tą trwalością jest róznie . Naprawa była na gwarancji wiec wszyscy byli zadowoleni

Domyślnie

Ile orientacyjnie (lub dokladnie) kosztuje sprawdzenie przebiegu 5dmk1 na Zytniej? Czy to jest jedyne miejsce w Polsce gdzie to mozna sprawdzic? Dzieki
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Domyślnie

20 zł. Może fototronik jeszcze.

Dopiero zaczyna Awatar Lukegt
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Straszne rozbieżności tu czytam na temat trwałości migawki w 5D. Oczywiście nie mam powodu nikomu nie wierzyć, ale to wszystko świadczy tylko i wyłącznie o kiepskiej kontroli jakości w Canonie A kupując używany korpus po gwarancji trzeba liczyć na szczęście żeby nic się nie zepsuło

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukegt Zobacz posta
    Straszne rozbieżności tu czytam na temat trwałości migawki w 5D. Oczywiście nie mam powodu nikomu nie wierzyć, ale to wszystko świadczy tylko i wyłącznie o kiepskiej kontroli jakości w Canonie A kupując używany korpus po gwarancji trzeba liczyć na szczęście żeby nic się nie zepsuło
    Migawka jest częscia mechaniczna i trudno okreslic dokladnie jej zywotnośc.Ta zalezy od wielu czynników a szczegolnie sposobu eksploatacji aparatu.Przy zakupie aparatu cyfrowego wiarygodny przebieg powinien byc podst.informacją i wg niej oraz ceny podejmować decyzje o zakupie lub nie.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

u mnie 115 000 i cisza.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Wybacz Lukegt, ale chyba przesadzasz z tak daleko idącymi wnioskami. Na podstawie kilku sztuk, które padły o wiele wcześniej niż gwarantuje producent, twierdzisz że jest kiepska jakość. Jaki to będzie procent wszystkich wyprodukowanych i sprzedanych 5tek? Podejrzewam, że bardzo maleńki.
    Znam przypadek, gdzie gość kupił nowiutki samochód prosto z salonu i przejechał nim do awarii silnika niecałe 100km, czy to jest powód żeby twierdzić, że u tego producenta jest kiepska kontrola, jeśli w tym samym salonie sprzedano kilkaset innych egzemplarzy tego samego modelu?

Ciężko jest ocenić jakość po kilku pechowych sztukach na kilkadziesiąt -set tysięcy sprzedanych.

A swoją drogą jeśli pytający uwzględnia koszt wymiany migawki, a aparat jest w przyzwoitym stanie, to może warto. Szukanie za wyższą cenę puszki z teoretycznie mniejszym przebiegiem też nie wydaje mi się lepszym pomysłem pod warunkiem, że ta puszka jest z pewnego źródła.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zweryfikuj swoją wiedzę na ten temat.
    ja mowie po okresie gwarancyjnym

po okresie gwarancyjnym wymiana jest tylko w 1d/s do przebiegu.

nie jestem pewien na 100% ale taką opinię najczęściej czytałem
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów