Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 5d i podświetlenie punktów AF

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie 5d i podświetlenie punktów AF

Przejrzałem szukajkę (która działa fatalnie!) i nie znalazłem takiego wątku.

W wizjerze trzy punkty AF (centralny, najbardziej po prawo i jeden wyżej) źle się podświetlają. Podświetlają się 3/4 - nie świeci na czerwono prawa krawędź tego kwadracika w tych punktach. Czego to wina? Źle włożona matówka?
    Aparat oczywiście pracuje bardzo dobrze. Dodam, że aparat miał właśnie czyszczony "wizjer" (pewnie matówkę) w serwisie więc może tam coś poruszyli, źle zamontowali?

Nie chce wysyłać ponownie aparatu do serwisu bo to znowu ponad tydzień bez sprzętu. Groźna usterka? Można coś samemu próbować poradzić?

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Mozesz sam sprobowac wyczyscic, ew pprawic plytke AF ktora znajduje sie miedzy matowka a pryzmatem. Sam to robilem z powodzeniem ale trzeba troche cierpliwosci i wielkiej precyzji a jeszcze wiekszej sterylnosci powietrza jak bedziesz to robil. Bardzo latow na tej plytce osiada kurz itp.
    Tu manual: http://www.ascent-design.com/photo/Clean5D/ ale jak nie czujesz sie na silach to lepiej oddac do serwisu.
    A to ze sie podswietlaja krzywo lub nie dokladnie to moze cos nie zbyt precyzyjnie zmontowali, chociaz jakos nie latwo mi w to uwierzyc.

Początki nałogu

Domyślnie

Pytanie czy moze miec to w przyszlosci jakies konsekwencje?

Uderze do EuropaSerwisu we Wroclawiu w poniedzialek, ciekawe co powiedza na to. Na Kruszwickiej jeszcze ktos polecial serwis wiec zadzwonie czy jeszcze istnieje .

W ostatecznosci ciekawe co serwis powie, ze uwazam, ze to ich wina .

Jeszcze jakies pomysly?

Uprawnienia umieszczania postów