Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: tani macro do cannon d 1000?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar krzysiek1508

Domyślnie tani macro do cannon d 1000?

koledzy mikolaj chce mi przyniesc prezent do 500-600zl pomyslalem o tanim makro obiektywie .co sadzicie?moze odpuscic ?da sie za taka kwote cos znalesc?

http://allegro.pl/pierscienie-posred...335918614.html

a moze pirscienie mi wystarcza narazie?jak one dzialaja? co proponujecie do tej kwoty?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek1508 Zobacz posta
    koledzy mikolaj chce mi przyniesc prezent do 500-600zl pomyslalem o tanim makro obiektywie .co sadzicie?
    Ja sądzę, że Mikołaj powinien zadać sobie odrobinę trudu i przeszukać forum.

http://canon-board.info/showthread.php?t=71601
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek1508 Zobacz posta
    koledzy mikolaj chce mi przyniesc prezent do 500-600zl pomyslalem o tanim makro obiektywie .co sadzicie?moze odpuscic ?da sie za taka kwote cos znalesc?

http://allegro.pl/pierscienie-posred...335918614.html

a moze pirscienie mi wystarcza narazie?jak one dzialaja? co proponujecie do tej kwoty?
    Jezeli pierścienie, to nie ECO tylko z solidnym gwintem. Pierścienie jednak mają bardzo płytką głębie ostrości i ustawianie ostrości to ułamki mm. Za tą kwote nie kupisz odpowiedniego obiektywu, chyba że jakiś tani z napisem Macro, ale to nie jest ta jakość.
    Może poproś Mikołaja, niech da Ci w kopercie i dozbieraj na używke lub nowy obiektyw.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Gwint miało być bagnet
    Ostatnio edytowane przez Bogdan56_Ch ; 04-12-2010 o 14:03 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

sigma macro 50mm f2.8, wiem ze nie nowka, ale uzywka w dobrym stanie bedzie Ci dobrze sluzyc, jesli to tylko do macro bo wiertara straszna i szuka i bladzi ale jakosc generowanego obrazka jest bardzo bardzo zadowalajaca
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

jak do makro to polecałbym coś pod M42. Adapter z dandelionem to około 100zł, pierścienie ok 40 zł, ewentualnie mieszek za jakieś 120zł + szkło od 30 zł do 100zł.(50mm moim zdaniem trochę za krótkie, ja osobiście wolę 135mm). Jak dobrze poszukasz to wyrobisz się w niecałych 300zł, a za dodatkowe 300 zł kupisz sobie jeszcze lampę np jakiegoś nissina. W 600 zł spokojnie się wyrobisz, przy makro i tak nie korzystasz z AF więc M42 moim zdaniem to najrozsądniejsze rozwiązanie.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jak kiedyś byłem w Pentaxie, to najczęstszą odpowiedzią padającą do tego tematu było,
    używany tamron 70-300 + raynox dcr-250. W połączeniu dają naprawdę niezłe efekty

Uprawnienia umieszczania postów