Cytat Zamieszczone przez Costus
Witam serdecznie
...Przeglądałem trochę ofert i najbardziej bliski jestem Lowepro MINI TREKKER AW. Czy ktoś może ma jakies doświadczenia w tej dziedzinie? Czy taki plecak w dostatecznym stopniu chroni przed mrozem, opadami ewentualnym upadkiem itd.? Bedę wdzięczny za wszelkie sugestie
Ja może wiele nie wniosę, ale powiem tylko że cały swój sprzęt (w podpisie) chowam właśnie do tego plecaka (poza oczywiście statywem) + wszystkie przewody, ładowarka, battery magaizne, baterie, trochę negatywów, instrukcje do obydwu aparatów i lampy. Plecak jest porządnie wypchany (sądzę, że zbliżyłem się do granic jego pakowności) i przez to dość ciężki; wyobrażam sobie że taka kula na plecach może skutecznie utrudnić swobodną jazdę (choć kiedyś, niechwalący się :-) zjechałem ze stoku z 12-kilowym synkiem na plecach w nosidle...). Znowu tylko sobie wyobrażam, ale sądzę, że mimo wszystko taki plecak nie uchroni przed zniszczeniem sprzętu w razie ostrego upadku, tym bardziej, że przy ostrej jeździe o taki nie trudno, bo kula na plecach nie pomaga w utrzymaniu równowagi.
Co do morozu to bym się nie martwił - skoro sprzęt radzi sobie na zewnątrz w czasie gdy robisz zdjęcia to i w plecaku powinien wytrzymać. O szczelność też byłbym spokojny - zapewnia to właśnie osłona AW wyjmowana ze spodniej cześci plecaka.
tyle ode mnie...