Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: SIGMA 70-300/4-5,6 DL Macro Super

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Ubysz
    Witam,
    U mnie jest tak samo.
    I to co zauważył jeden z przedpiśców - duuzo wolniejszy AF niż w 100-300/4,5-5,6USM Canona - miałem wczoraj oba w rękach , macałem , do body przykręcałem.
    Co zaważyło na wyborze Sigmy - mniejsza dziura pomiędzy kitem a 70-300 niż 100-300 , oraz całkiem niezłe ( jak na ta cenę ) macro.
    No i ( podobno ) nieco lepsza optyka .
    Właśnie też stoję przed takim wyborem, szukam czegoś taniego obok kita, i nie moge się zdecydować na nic.
    Zastanawiam się nad jakąś używką, ale już jedną kupiłem i po 3 dniach od kupna odesłałem- blokował przy wyższych przesłonach (nie wiedziałem co i jak a problem rozwiązałem dzięki Tomaszowi Golińskiemu ), zatem się boję trochę.
    Obok mnie jest komis ze sprzętem b.duży wybór, jednak ceny sporo wyższe niż na allegro zatem chyba bede musiał czekać.
    Może tym czasem ktoś podsunie jakąś alternatywę dla w/w sigmy w podobnym przedziale cenowym?? z podobnym zakresem ogniskowych, może być troche szerszy na górze bo nie potrzebuje chyba aż 300, może być spokojnie 200.
    Wiem, że na forum tego sporo, ale od czytania tego kręci mi się w głowie, zatem prosze o Wasze typy
    Pozdro

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi
    Może tym czasem ktoś podsunie jakąś alternatywę dla w/w sigmy w podobnym przedziale cenowym??
    Nie wiem ile chcesz wydac na tele, ja za swoja sigme 70-300 DL (nowa w sklepie) zaplacilem 499 PLN.
    Nie wiem czy to duzo czy malo ale jestem zadowolony.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Nie wiem ile chcesz wydac na tele, ja za swoja sigme 70-300 DL (nowa w sklepie) zaplacilem 499 PLN.
    Nie wiem czy to duzo czy malo ale jestem zadowolony.
    Kwota OK zastanawiam się jeszcze nad Canon 75-300 f/4-5.6 III za około 440
    Tamronem AF70-300mm F/4-5.6 LD 1:2 Macro
    Sigma 70-300mm f/4-5,6 DG Macro
    Sigma 55-200mm f\4-5.6 DC
    Moze coś więcej o owych obiektywach? Wiem że pewnie juz było

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi
    Wiem że pewnie juz było

Skoro wiesz ze juz bylo to czemu nie skonfrontujesz tej wiedzy z dostepnymi ci narzedziami technicznymi sluzacymi do praktycznego jej wykorzystania?
    W skrocie -> http://canon-board.info/search.php

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów