Ostatnio edytowane przez dinderi ; 06-02-2011 o 13:56 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Bartek dobry reportaż, bardzo przyjemny i nienadmuchany obróbką, ale faktem jest, że oczy nieco bolą od braku ostrości, może to wynika z kompresji i niewyostrzenia do sieci (jak u mnie na stronie wiele zdjęć jest za jasnych na monitorze bo obrabiam pod papier i nie chce mi się znów robić tego pod monitor). Gdyby nie brakowało na nich ostrości to byłoby już całkiem fajnie.
Dulak, dzieki za opinie.
Co do ostrosci - wydaje mi sie ze na blogu jest ok.
Wyostrzalem pod 900x600. Tu na CB max to 800x800 i z 900 na 800 zrobilem juz recznie dla tych 10 zdjec. Musze sie przyjrzec czy przy uploadzie na bloga nie przeszly jakiejs konwersji, jezli tak to bede musial uzyc ftp i linkowac.
Wydaje mi sie ze to chyba moj "najostrzejszy" slub, wiec tym bardziej sie zastanawiam czy to nie kompresja bloga.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dinderi - no to tylko pogratulowac wyboru
Kuponem sie nie martw - mozesz go w takim razie oddac najblizszej lub dalszej rodzinie![]()
egzotyka slubu (w tym uroda panny mlodej) to istny skarb.
zazdroszcze mozliwosci focenia na ceremoniach zaslubin innych religii niz chrzescijanska![]()
Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Świetny kontrast!:-D Pierwsze wyraża taką mimikę twarzy jakby się goście zebrali na stypie po połowie rodziny...;-)
Ciekawy materiał, pewnie właśnie przez tą egzotykę.
Cóż, nie znam tamtejszych zwyczajów, stąd może to głupie pytanie, ale jak już się nasuwa to zadam: w którym miejscu jest ceremonia zaślubin, bo nie bardzo mogę ten moment wyłowić? Domyślam się, że #4-6, czy nie brakuje tu jakiegoś kapłana, ojca, dziadka, kogo tam jeszcze?
Cywilny (angielski) byl dwa tygodnie temu (nie ja robilem).
Z ta para mam umowe na dwa dni. Te kilka zdjec jest z Mehndi, ceremoni malowania dloni, karmienia pary mlodej przez najblizsza rodzine (pewnie taka nasza forma blogoslawienstwa), tancow od panow dla Pan, a na koniec zostaja same Panie i maja swoja czesc na swoje tance. Pojutrze bedzie Walima, czyli slub. Przygotowania i impreza, bywaja spiewane modlitwy, jest scena z marquee "tronem" dla mlodych i maaaasa zdjec grupowych dla czesto/gesto setek gosci. Jest smacznie, kolorowo i glosno![]()
21 mi sie nie podoba , patrzy sie gdzies w dol , przy takim szerokim kadrze jakos tak nie bardzo
22 kosciol jak kosciol nuda kompletna ;]
no comment...