Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 194

Wątek: [Parteq] Slubnie i nieslubnie, po wyspiarsku ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Młodzi zafundowali Ci bilet do Kuala Lumpur?

A fotki miodzio. Patrzę, powdziwiam i uczę się. No i zazdroszczę jednak nieco. U mnie poza kratką na kilcie młodego jest jednak mniej kolorowo i nie pachnie egzotyką.
    Zafundowali. A egzotyka ma wiele oblicz. Mi sie np widzi taki slub gdzies na Syberii, pora roku obojetna

Dopiero zaczyna Awatar loop89

Domyślnie

Z wielka radoscia przewalilem od dechy do dechy 15 stron Twojej tworczosci i musze powiedziec ze masz swietny styl i dobre oko. Poza kwestia techniczna (bardzo podoba mi sie obrobka a konkretnie kolorystyka) to robisz rewelacyjny reportaz slubny. Z cala pewnoscia wiele magii do Twoich zdjec wnosi "egzotyczne" otoczenie, ktore bardzo czesto przewija sie w Twoich slubnych materialach. Faktycznie zaczynasz i konczysz obrobke zdjec tylko na etapie LR(?), jesli tak to szacun. Co sie tyczy kolorystyki to podoba mi sie jak wyciagasz poszczegolne nasycone kolory pozostawiajac naturalne odcienie skory, jak bedziesz dawal kiedys jakies warsztaty to daj znac. Na koniec dodam, ze kilka..nascie slabych fotek imo trafilo sie tutaj ale gina one w gaszczu dobra Aaaaa... te 24, 35, 85 ktorych uzywasz to z literka L czy bez i do jakiego body je zapinasz?

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loop89 Zobacz posta
    Z wielka radoscia [...]
    Dzieki

Tak, uzywam tylko lr. Warsztaty? Czemu nie, zagadalbym na smierc
    Szkla najczesciej 35 i 85, 24 od swieta, a fish wczoraj znalazl nowego kupca. Przy spokojniejszych momentach 135 jest swietnym szklem dla kilku portretow/detali. 85 mam w wersji 1.8, ale to szklo jest swietne i tez powinno miec "l" Pracuje na dwoch 5'tkach w wersji pierwszej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Dzieki

Tak, uzywam tylko lr. Warsztaty? Czemu nie, zagadalbym na smierc
    Szkla najczesciej 35 i 85, 24 od swieta, a fish wczoraj znalazl nowego kupca. Przy spokojniejszych momentach 135 jest swietnym szklem dla kilku portretow/detali. 85 mam w wersji 1.8, ale to szklo jest swietne i tez powinno miec "l" Pracuje na dwoch 5'tkach w wersji pierwszej.
    Rozumiem że 24L i 35L? 85/1.8 mam i ze starym 5D to miodne szkło, dopiero co przesiadłem się na 5D Mark II i nie sprawdziłem na dobrą sprawę jak sprawuje się z 5d2 jeszcze Myśl o warsztatach, ja się piszę Dzięki za ansłera

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Zoom sie fajnie nawet sprawdza ze stalkami jako uzupelnienie jak nie ma czasu na zmiane ale to f2.8 do mnie nie przemawia na szerokim koncu.
    Ja tam fisza uzywam w sumie do 5 zdjec(sala, konfeti i czasem na sesji).

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zamien Zenitara i 24-70 na 24mm - nie bedziesz zalowal
    Dodatkowo nie bedziesz mial wyjscia i przekonasz sie, ze 24mm wystarczy na dole.

Te 2.8 nie jest takie zle, nie wiem jak 24-70, ale 24 1.4 przymkniete do 2.8 to zyleta.
    Z lenistwa zoom to by sie bardzo przydal przy koniecznych czasami grupowkach.
    Najlepiej wtedy miec osobny plecak do grupowek, a wnim na jednym body 16-35, a na drugim 24-70

Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Zamien Zenitara i 24-70 na 24mm - nie bedziesz zalowal
    Dodatkowo nie bedziesz mial wyjscia i przekonasz sie, ze 24mm wystarczy na dole.

Te 2.8 nie jest takie zle, nie wiem jak 24-70, ale 24 1.4 przymkniete do 2.8 to zyleta.
    Z lenistwa zoom to by sie bardzo przydal przy koniecznych czasami grupowkach.
    Najlepiej wtedy miec osobny plecak do grupowek, a wnim na jednym body 16-35, a na drugim 24-70
    Taaa i tragarza
    Nie no zenitara szkoda sprzedac. Szykuje mi sie fajny slub w grudniu w takim zajefajnym dworku z mega wysokimi salami z 4 metrowymi obrazami przodkow. Tam musze miec albo UWA albo fisza!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Taaa i tragarza
    Nie no zenitara szkoda sprzedac. Szykuje mi sie fajny slub w grudniu w takim zajefajnym dworku z mega wysokimi salami z 4 metrowymi obrazami przodkow. Tam musze miec albo UWA albo fisza!
    Pozwolę się wtrącić, Zenitara to bym się nie pozbywał, za taką kasę po ile chodzi to szkoda pozbywać się tego szkiełka bo jest zacne i stosunek jakość/cena wypada imo znakomicie. Btw. któż by nie chciał tragarza

Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loop89 Zobacz posta
    Pozwolę się wtrącić, Zenitara to bym się nie pozbywał, za taką kasę po ile chodzi to szkoda pozbywać się tego szkiełka bo jest zacne i stosunek jakość/cena wypada imo znakomicie. Btw. któż by nie chciał tragarza
    Hehe to by bylo jak na sali operacyjnej albo w golfie "24mm poprosze"

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Parteq, super zdjecia, podoba mi sie czystosc tych zdjec, sam zrobilem dziesiatki tysiecy zdjec na hinduskich slubach Sikh/Hindu/Muslim - zdecydowanie Sikh najlepsze. Swoja droga, to widze, ze byles w KL w tym samym okresie co ja. Z ktorej czesci LDN jestes?

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów