Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Zdjecia slubne... miekkosc....

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti
    raczej należy dobrze czytać
    mają ff bo to 1dmkIIs i już wiesz czemu taka jakość

nieźli są jak piszą o 85/1,2
    fastest telephoto lens in the world (buhaha)

no i do tego leica m6 z noctiluxem 1.0 szpanerzy

fotki rewelka
    Hmm Four Canon EOS1D MKIIs nie oznacza EOS1Ds MKII tylko liczbę mnogą od EOS1D MKII

Jeśli chodzi o fastest to bynajmniej nie chodzi tu o szybkość działania AF, tylko o ich jasność, a temu że to jest jasne szkło zaprzeczać raczej nie można.

Coś już napisał Awatar jrock7
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Mi na przyklad te zdjecia calkiem sie podobaja:

http://www.bw.dj.pl/
    http://www.kalina-studio.com/
    -->www.kalina-studio.com
    rzeczywiście fajne fotki - bardzo spójny i ciekawy styl

-->www.bw.dj.pl
    tylko niektóre ok, mam wrażenie,że te fotki po pijanemu robione są...
    męczące są te krzywe kadry - niektóre bezsensu zupełnie...

Ja jeszcze znalazłem taka stronke:
    http://www.narzeczeni.com/
    Przyjemnie sie ogląda.

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    Hmm Four Canon EOS1D MKIIs nie oznacza EOS1Ds MKII tylko liczbę mnogą od EOS1D MKII

Jeśli chodzi o fastest to bynajmniej nie chodzi tu o szybkość działania AF, tylko o ich jasność, a temu że to jest jasne szkło zaprzeczać raczej nie można.
    raczej fast nie znaczy jasny, tylko szybki i trwały i z niczym nie kojrzy mi się z jasnym.
    co do tego że może być to liczba mnoga, może i masz rację. a jak wytłumaczysz mi jak powinni napisać w tym przypadku: two 17-35/2,8 L ..... (gdzie to s)??

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti
    raczej fast nie znaczy jasny, tylko szybki i trwały i z niczym nie kojrzy mi się z jasnym.
    W tekstach angielskich o fotografii i sprzęcie, przymiotnik "fast" w odniesieniu do obiektywu należy czytać jako "jasny" a nie dosłownie "szybki".
    Po prostu, dzięki jasności można uzyskiwać krótsze czasy migawki/szybszą migawkę (stąd ten "fast").

Coś już napisał
    Miasto
    LCA

Domyślnie

A ja mam trochę inne pytanie...

Wiecie co za muzyka leci w podanym pierwszym linku??? Ewentualnie może podacie jakieś propozycje, które nadadzą się jako podkład pod prezentację zdjęć (ślub). Takie spokojne kawałki

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    W tekstach angielskich o fotografii i sprzęcie, przymiotnik "fast" w odniesieniu do obiektywu należy czytać jako "jasny" a nie dosłownie "szybki".
    Po prostu, dzięki jasności można uzyskiwać krótsze czasy migawki/szybszą migawkę (stąd ten "fast").
    p13ka dobrze napisal. Podobnie sprawa wyglada w kliszach "Fast film" to nie klisza do szybkiego przewijania w body, tylko film wysokoczuly. ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    p13ka dobrze napisal. Podobnie sprawa wyglada w kliszach "Fast film" to nie klisza do szybkiego przewijania w body, tylko film wysokoczuly. ;-)
    Albo film do szybkiego wywoływania
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Domyślnie

tez sobie poogladalem, mnie zdjecia angielskie podobaja sie baaardzo
    ale tak jak ktos wspomnial ... jak wielu klientow znalazloby sie na takie zdjecia,
    to znaczy ja bym sie od razu zapisal
    ale z reszta klientow trzebaby inaczej ...

w tych zdjeciach oszczdnosc na kazdym kroku - poza artystycznymi doznaniami

Dann
    Guest

Domyślnie

Przypomnę jeszcze link:
    http://www.davidbeckstead.com/
    publikowany już kiedyś na łamach Forum.
    Bolesnym jest to, że na taką sesję w Polsce stać jest mało kogo (a przynajmniej kto wydał by kilka tysięcy dolarów na fotografa/-ów) a docenić ją mogą tylko Ci, którzy "coś" wiedzą w tym temacie (wskazana wrażliwość artystyczna). Nierzadko zdarza się bowiem, że oglądający zdjęcia ślubne (np. rodzina p. młodych) są rozczarowani zdjęciami B&W albo sepią (bo wszyscy mają kolorowe) lub małą głębią (bo nie widać ostro kto siedzi w drugim rzędzie...). W takim przypadku rodzi się problem: czy fotografować tak jak tego wymaga "zleceniodawca", czy puścić wodze fantazji i spotkać się z niezrozumieniem (niezadowoleniem)?

P.S. Ciekawi mnie, czy fotografie prezentowane na w.w. stronach są aranżowane (ustawiane), czy są faktycznie "uchwyceniem niepowtarzalnej chwili", bo jeśli tak, to chylę czoło przed ich autorami... i mniejsza z tym czy robią je Zenitem, czy 1D MkII N...

Domyślnie

wedlug mnie fotograf powinien byc w miare elastyczny, tzn. przed ceremonia nalezy jasno ustalic jakie zdjecia chca mlodzi.
    jeszcze jedna rzecz mi sie podoba ... nie wiem czy zwrociliscie uwage ale sporo zdjec jest lekko poruszonych a w wielu widac ruch ... mysle ze to wspaniale ze zdjecia sa na tyle dobre ze nie przeszkadzaja wyzej wymienione cechy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów