raczej należy dobrze czytaćZamieszczone przez LFB
mają ff bo to 1dmkIIs i już wiesz czemu taka jakość
nieźli są jak piszą o 85/1,2![]()
fastest telephoto lens in the world (buhaha)
no i do tego leica m6 z noctiluxem 1.0szpanerzy
fotki rewelka
raczej należy dobrze czytaćZamieszczone przez LFB
mają ff bo to 1dmkIIs i już wiesz czemu taka jakość
nieźli są jak piszą o 85/1,2![]()
fastest telephoto lens in the world (buhaha)
no i do tego leica m6 z noctiluxem 1.0szpanerzy
fotki rewelka
Hmm Four Canon EOS1D MKIIs nie oznacza EOS1Ds MKII tylko liczbę mnogą od EOS1D MKIIZamieszczone przez K2_verti
Jeśli chodzi o fastest to bynajmniej nie chodzi tu o szybkość działania AF, tylko o ich jasność, a temu że to jest jasne szkło zaprzeczać raczej nie można.
raczej fast nie znaczy jasny, tylko szybki i trwały i z niczym nie kojrzy mi się z jasnym.Zamieszczone przez LFB
co do tego że może być to liczba mnoga, może i masz rację. a jak wytłumaczysz mi jak powinni napisać w tym przypadku: two 17-35/2,8 L ..... (gdzie to s)??![]()
W tekstach angielskich o fotografii i sprzęcie, przymiotnik "fast" w odniesieniu do obiektywu należy czytać jako "jasny" a nie dosłownie "szybki".Zamieszczone przez K2_verti
Po prostu, dzięki jasności można uzyskiwać krótsze czasy migawki/szybszą migawkę (stąd ten "fast").
A ja mam trochę inne pytanie...
Wiecie co za muzyka leci w podanym pierwszym linku??? Ewentualnie może podacie jakieś propozycje, które nadadzą się jako podkład pod prezentację zdjęć (ślub). Takie spokojne kawałki![]()
p13ka dobrze napisal. Podobnie sprawa wyglada w kliszach "Fast film" to nie klisza do szybkiego przewijania w body, tylko film wysokoczuly. ;-)Zamieszczone przez p13ka
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000