Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Zdjecia slubne... miekkosc....

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Zdjecia slubne... miekkosc....

Witam,

Przegladam sobie strone z fotkami slubnymi... pomijam fakt w jak fajnym klimacie odbywa sie tam slub (wystroj, ubior, rekwizyty itd) co na 100% pomaga w dobrym reportazu... ale chodzi mi o miekkosc zdjec... maja takiego jakby blura... nie wiem jak to nazwac... i sie zastanawiam jak Ten fotograf (jak i inni) osiaga taki efekt... czy to obrobka, a jest tak to jaka... czy moze odpowiednie szklo np 85mm... podoba mi sie ten styl fotek... pomoze ktos?

A strona jest tu: http://www.murrayphotography.com/index2.html
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Zablokowany

Domyślnie

Zdjęcia znakomite. Jak to robi? - dobre pytanie ...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Pomóc nie pomoge - mogę jedynie dodać że fotki są jak to sie mówi .. STUNNING

Do tego ta muzyka dodaje klimaciku...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ogolnie w USA panuje taki styl... nie wiem czy to jakis filtr na obiektyw czy obrobka... fotki robia wrazenie, paru polskich fotografow tez robia takie wiec sie da... tylko jak

OT: "Przyszłość jest jasna - przyszłość to Tamron " dobre
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Domyślnie

Thx

Moze po prostu warto do nich napisac? Tylko podkreśl ze jesteś z innej półkuli zeby nie czuli oddechu konkurencji na plecach

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ej panowie co tak pobierznie przelecieliście tą galerię Jak byście spojżeli dokładniej to wiedzieli byście że to nie druga półkula tylko ta sama (UK) A sprzęt tam też jest wymieniony:
    Four Canon 1D MKII; Two 17-35 F2,8L; One 24 F1,4L; Two 24-70 F2,8L; Two 50 F1,4; One 85 F1,2L; One 85 F1,8; Two 550EX with Sto-fen, a do tego Eighteen lexar CF (Czyli lekko licząc z 18 GB !! zdjeć, można z tego wybrać naprawdę ze 100 doskonałych)
    A ta niezwykła miękkość to według mnie poprostu mistrzostwo świata w operowaniu głębią ostrości + obróbka komputerowa, bo wydaje mi sie i to mocno że część z tych zdjęć była wspomagana w celu uzyskania takiej małej głębi i miekkości (zwłaszcza po tym jak przeczytałem że używają 1D a nie 1Ds czyli nie FF) gdy do tego dodamy wspomaganie talentu (który jest wyraźnie widoczny) poprzez masę zrobionych zdjęć przez dwóch fotografów to nie trudno uzyskać tak imponujący efekt.
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 07-12-2005 o 10:13

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

piekne foty ... ja swojego fotografa slubnego chetnie bym za jaja do sciany przybil
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    do tego Eighteen lexar CF (Czyli lekko licząc z 18 GB !! zdjeć, można z tego wybrać naprawdę ze 100 doskonałych)
    Biedne migawki

Pardon nie skojarzylem - a przeciez widzialem na zdjeciach double-deckery ..
    Późno bylo

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    bo wydaje mi sie i to mocno że część z tych zdjęć była wspomagana w celu uzyskania takiej małej głębi i miekkości (zwłaszcza po tym jak przeczytałem że używają 1D a nie 1Ds czyli nie FF).
    raczej należy dobrze czytać
    mają ff bo to 1dmkIIs i już wiesz czemu taka jakość

nieźli są jak piszą o 85/1,2
    fastest telephoto lens in the world (buhaha)

no i do tego leica m6 z noctiluxem 1.0 szpanerzy

fotki rewelka

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti
    raczej należy dobrze czytać
    mają ff bo to 1dmkIIs i już wiesz czemu taka jakość

nieźli są jak piszą o 85/1,2
    fastest telephoto lens in the world (buhaha)

no i do tego leica m6 z noctiluxem 1.0 szpanerzy

fotki rewelka
    Hmm Four Canon EOS1D MKIIs nie oznacza EOS1Ds MKII tylko liczbę mnogą od EOS1D MKII

Jeśli chodzi o fastest to bynajmniej nie chodzi tu o szybkość działania AF, tylko o ich jasność, a temu że to jest jasne szkło zaprzeczać raczej nie można.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów