no to po poczatkowych marudzeniach i szukaniu ktora ikonka jest do czego zmienilem oboz z LR na C1, jeden powod - kolor skory, jakos mi tak bardziej lezy
gdyby ktos byl zainteresowany to przy zakupie moze skorzystac z 10% znizki wpisujac kod "ci" oczywiscie bez cudzyslowow, mi dzialalo i kupilem o te 10% taniej [dzisiaj] wiec kod sprawdzony
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Mam pytanko sorry jeśli padła już odpowiedz. Mam przykładowo 50 raw-ów potrzebuje określić WB dla pierwszego zdjęcia a następnie przenieść te ustawienia dla następnych 10. Następnie znowu określam WB dla 12 zdjęcia i przenoszę na następne. W jaki sposób to zrobić?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Przechodzisz dozakładki Adjustments, naciskasz Ctrl i trzymasz wciśnięty klawisz po czym klikasz po wybranych zdjęciach. One się zaznaczają delikatną białą obwódką. Jak je zaznaczyłeś to klikasz na przycisk Copy, a jakzobaczysz,że zmieniły wygląd to wciskasz Apply.
Ja to robię trochę inaczej :
1. Ustawiam WB na wybranym zdjęciu
2. Naciskam ikonę Copy adjustments - strzałka skierowana w górę na prawo
3. Zmieniam kursor na Apply adj. - na pasku z kursorami ikona ze strzałką w dół na lewo
4. Klikam na miniaturki zdjęć, aplikując w ten sposób skopiowane ustawienia
Pomiędzy pkt. 2, a pkt. 3 można wejść na zakładkę Adjustments i precyzyjnie wybrać, które ustawienia zaaplikować
Pozdrawiam,
Pirx
Wyszedł C1 6.1: http://www.phaseone.com/en/Downloads/CaptureOne.aspx.
Witam ponownie mam pytanko w jaki sposób dokonać selekcji zdjęć po czasie zrobienia?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)