Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 122

Wątek: Capture One 6

Uzależniony

Domyślnie

Dzieki za link jednak jak już mam podłoczony aparat d okompa to oglądanie zdjęc na kolejym ekranie /w tym wypadu ipad/ jest na wyrost. Pytanie brzmi. Czy można wykorzystać ipad podpinając go kabelkiem, jako ekranu do podglądu wlasnie zrobionego zdjęcia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Dzieki za link jednak jak już mam podłoczony aparat d okompa to oglądanie zdjęc na kolejym ekranie /w tym wypadu ipad/ jest na wyrost. Pytanie brzmi. Czy można wykorzystać ipad podpinając go kabelkiem, jako ekranu do podglądu wlasnie zrobionego zdjęcia?
    Bez udziału kompa się na razie się nie da, yu masz wyjaśnione why:
    http://www.ononesoftware.com/blog/20...3-on-the-ipad/

Podsumowując: "Those SDKs, provided by Canon and Nikon, are only available in a format that runs on a Macintosh or Windows based computer. "

Czyli cza czekać na SDKa pod ipada/iphona.

Pozdrawiam
    arra

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Zmiany w stosunku do 5pro troszkę śmieszne.

Działający system presetów i pseudo zmiany lokalne - zmiana ekspozycji i nasycenia poprzez color balance (działające potwornie wolno) za jedyne 70 E w update

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wiesz, jakiś czas temu zmieniłem C1 na LR. Właśnie z powodu jakości obrazu i ilości detali...
    A ja wprost przeciwnie, jakość obrazka z C1 powala Lightrooma na dzień dobry, przy plikach trudniejszych i słabiej naświetlonych dyskusja staje się wręcz bezprzedmiotowa C1 zmiata Lightrooma na Amen. To oczywiście moja opinia i moje doświadczenia.

Domyślnie

A moje sa inne Kwestia przyzwyczajenia i tego co kto umie wyciagnac, takie dyskusje do nikad nie prowadza, ciekaw bylem tylko zmian w stosunku do wersji 5

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wiesz, jakiś czas temu zmieniłem C1 na LR. Właśnie z powodu jakości obrazu i ilości detali.
    Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    A ja wprost przeciwnie, jakość obrazka z C1 powala Lightrooma na dzień dobry, przy plikach trudniejszych i słabiej naświetlonych dyskusja staje się wręcz bezprzedmiotowa C1 zmiata Lightrooma na Amen. To oczywiście moja opinia i moje doświadczenia.
    Słowo przeciwko słowu.
    Dajcie dowód swoich tez na konkretnych przykładach i będzie klar. ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mnie się zmiany w C1 v6 podobają przybyło dokładnie to co chciałem czyli bardzo milutka korekta perspektywy i lokalne korekty na 5-ciu możliwych warstwach + warstwa tła. Pędzelek do malowania masek korekcji można sobie zmieniać w zakresie średnic od 1 do 1000, ostrość krawędzi pędzelka czy jak kto woli gradient siły krycia od 0 - 100 czyli jak dla mnie jest OK. Żeby malowanie było szybkie wystarczy zaznaczyć opcję Always Display Mask. Dla tych co lubią w trybie advanced korygować barwy, dzięki warstwom uzyskujemy możliwość zdefiniowania 32x5 korekcji barwnych co myślę że najbardziej wybrednym którzy narzekali, że dotychczas można ich było mieć tylko 32, wystarczy.

Czy C1 jest lepszy od LR może tak może nie, nikomu nie muszę tego udowadniać wystarczy, że samemu sobie udowodniłem po próbach z jednym i drugim że wolę C1.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Słowo przeciwko słowu.
    Dajcie dowód swoich tez na konkretnych przykładach i będzie klar. ;-)
    Zróbmy jakiś test... kilka RAWów i wywołane w jednym i drugim, dla porównania :-D

Uzależniony

Domyślnie

niestety po paru h prob i testow jak dla mnie c1 6 to porazka, zdecydowanie wole LR
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Zróbmy jakiś test... kilka RAWów i wywołane w jednym i drugim, dla porównania :-D
    Jestem Za

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów