Właśnie też się nad tym zastanawiam i czekam na więcej informacji o tej promocji
Ale program się aktywuje i na koncie phaseone pokazuje się aktywacja tego programu.
No dobra, tak źle jak na początku myślałem nie jest - na podstawie tego zestawienia wnioskowałem, że wykastrowali nawet odszumianie (jednak jest).
Usuwanie CA jednak wycięli, dlatego dla mnie ten soft wart jest może z 99 ...zł.
Za darmo chętnie przyjmę, w ramach ciekawostki. Do tej pory raz na jakiś czas ściągałem demo na zasadzie "a nuż się przekonam?".
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
dzięki! jesteś gość!
Do narzekających: C1 jest raczej dla tym, którzy po wywołaniu kilku zdjęć stwierdzą, że wolą taki obrazek niż to co zwraca adobe. Zdjęcia z C1 nie są ani lepsze ani gorsze. Poprostu inne. To raczej kwestia subiektywnego odbioru.
Zdjęcia, które bardzo cenię a są bardzo charakterystyczne właśnie do tego co daje capture one robią m.in. Wasylewscy, Sebastian Małachowski albo Krzysztof tkacz. Dajcie szanse cichemu konkurentowi ACR/Lightrooma![]()
Miłego dniamoja www
Po przesiadce z Nikona d700 na canon 5d mk2 (na nikonie wywoływałem RAW-y w Capture NX2) dużo eksperymentowałem z różnymi "wywoływarkami" (szczególnie porównując ACR właśnie z C1) no i wybrałem C1 - szczególnie podobają mi się efekty C1 w portrecie, ogólnie przy zdjęciach z ludźmi.
kolor skóry chyba jest najlepszy z C1 - tak żeby się pobawić i dopracować, ale do masówki chyba LR jest lepszy
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Mam i C1 i LR ( dostalem od Wacom'a... ) . I za ChRL nie moge dojsc do tych samych wynikow LR, co w C1 zajmuje mi kilka chwil.
LR jest szybszy - fakt. Kilka - kilkanascie %. Czy lepszy przy "masowej" obrobce ? Mam powazne watpliwosci.
System "sesyjny" w C1 sprawdza sie doskonale ( mi mnie) .
Doszlo do tego, ze nawet nie aktywowalem LR ...
O Capture Pilot do iPada juz nie wspominam... Niektorzy tez docenia wspolprace C1 z Profoto ( wtyczka sterownika lamp ) - choc dla mnie zawsze oprogramowanie niezalezne bedzie lepszym rozwiazaniem .
Nie tylko kolory skory : metal, szklo, lsniacy plastik - o niebo latwiej sie to wywoluje C1.
I ( moim zdaniem ) nie jest to "kwestia indywidualna" . Efekt z LR z WYRAZNIE gorszy za kazdym razem.
Zaryzykowalbym ( ostroznie ) nawet twierdzenie, ze LR , a moze raczej profile LR "obcinaja" nieco rozpietosc tonalna , a i profile kolorystyczne sa jakby "wezsze" . Takie moje bardzo subiektywne odczucie .
To co dostaje z C1 wizualnie jest blizsze "celuloidowi" , zdecydowanie.
Poza tym C1 jest "dedykowany" do przystawek cyfrowych, gdzie wymagania wobec wywolywarki sa nieco inne z zalozenia , bo i klient jest nieco inny ... .
Poza tym dla mnie niezaprzeczalna zaleta jest jedno stanowisko dla malego i sredniego - nie musze sie miotac ...
No i Killer : nikt nie ma tak genialnego usuwania aberracji jak C1.
Canon Elinchrom
Czy da się to robić dla szkieł innych niż są w bazie programu, bo tam tyko high-endowe zabawki do średniego formatuWszystkie suwaki mam nieaktywne w wersji PRO.
Wyjąłeś mi to z ust/kalwiatury
C1 i ACR używam zamiennie, ale na zasadzie, że raczej cały materiał z danego focenia obrabiam w jednym odrawiaczu w zależności od potrzeb. W ACR na pewno mogę szybciej obrobić spory materiał. Nie uzyskam pewnych "smaczków", ale nie zawsze jest to najważniejsze.
Każdy ma swoje preferencje. Myślę jednak, że warto czasami dać szansę innym mniej popularnym rozwiązaniom.
Miłego dniamoja www