Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: fotografowanie zapałek

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mozesz wziac akwarium, ale polecal bym raczej kuliste, poniewaz plaskie szyby moga strzelic od pseudo prozni

Wtedy tylko zrobic panel do wysysania powietrza, do mocowania zapalki i do odpalania zapalki

Ewentualnie mozesz zrobic samo zapalajaca sie swieczke
    http://www.youtube.com/watch?v=Fp2HyHHqiQw

Minusem sa te iskierki przy ponownym zapalniu sie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A czy latwiejsze od produkcji ? No nie wiem Sklep ogrodniczy + apteka + mozdzierz + pozniejsze eksperymentowanie z proporcjami by wytworzyc wiecej/mniej dymu, spalic wolniej/szybciej. Na pewno akwarium bedzie w jakims sensie bezpieczniejsze, to fakt
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 15-12-2010 o 15:20 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Heh dobry pomysł z tą "świecą z samozapłonem" kiedyś gdzieś na imprezie na torcie widziałem podobny bajer. No dobra ale do rzeczy, głównie zależy mi na tym jednak, żeby było to drewienko z gramaturą swoją od zapałki jak i siarka w połowie zapalona.

Metodą prób, błędów, zasiarczenia mieszkania, doszedłem do momentu kiedy pomoczyłem zapałkę wodą (sam łepek). Dzięki temu zapałka rozpalała się tak "na oko" powiedzmy 3 razy dłużej. Woda powoli wyparowywała co owocowało dalszym powolnym zapłonem pozostałej części łepka.

Minusem zastosowania wody było mniejsze iskrzenie zapałki, więc w dalszych próbach pędzelkiem rysowałem specyficzny kształt wodą nasączając siarkę od strony drewienka.

-zdjęcia doświetlane zdalnie lampą w celu wydobycia cieni w gramaturze drewna.
    -Iso 100 (no cóż muszę, taki mam aparat)
    -Pierwsze zdjęcie: 35mm, 1/250, f/4
    -Drugie: 35mm, 1/800 f/2.8 (z lekka zabawą skupiającej soczewki z rybiego)

C 350D + BG-E3 | S 8mm f/3.5 CS MC | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS | C 50mm f/1.8 II | Pentacon 135mm f/2.8 MC | lampy Metz 36 C-2 | Phottix Tetra II Wireless Flash | Softbox, Parasolki, Statywy..

Uprawnienia umieszczania postów