Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 109 z 109

Wątek: Slub i wesele

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    ...wszak, jeśli ktoś od razu podczas wesela prezentuje na telebimie zdjęcia z kościoła...
    .
    Nie wiem kto tak robi może fotograf rodzinny bo zatrudnionego za kasę fotografa to ja jakoś w tym nie widzę. To tak jakby Spielberg po całym dniu zdjęciowym puszczał prosto z kamery to co zrobił publice zgromadzonej na planie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Nie wiem kto tak robi może fotograf rodzinny bo zatrudnionego za kasę fotografa to ja jakoś w tym nie widzę. To tak jakby Spielberg po całym dniu zdjęciowym puszczał prosto z kamery to co zrobił publice zgromadzonej na planie.
    a ja właśnie widziałem.. 2 lata temu na ślubie mojego kuzyna... było małżeństwo fotografów i po kościele, kiedy już wszystko na sali "ruszyło" i podano kotleta, pani rozstawiła rzutnik z lapkiem i na jednej ze ścian leciały fotki praktycznie w pętli przez całe wesele. zdjęcia były tylko z body tej pani.

prędzej fotograf rodzinny będzie bawił się w "zabawę" niż w zabawę z rzutnikami, a za kasę... heh..
    to, że nie widziałem Yeti nie znaczy, że nie istnieje.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Imho mocno amatorskie zachowanie.

Domyślnie

a co ma profesjonalizm czy amatorstwo do chęci pokazania owoców swojej pracy jeśli się ich nikt nie wstydzi? bo pewnie profesjonalistę charakteryzuje wielka tajemnica, siedzenie w domu i obróbka zdjęć, a później "...oferuję 100 zdjęć do albumu oraz 250 w wysokiej rozdzielczości na DVD..." bo resztę wstyd pokazać?

dla wszystkich to było bardzo sympatyczne i każdy mógł zobaczyć jak to wyglądało z bliska i w szczegółach. poza tym każdy amator może sobie pozwolić na robienie fotek i zestaw lapek + rzutnik.. błagam.
    .

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

a co ma profesjonalizm czy amatorstwo do chęci pokazania owoców swojej pracy jeśli się ich nikt nie wstydzi? bo pewnie profesjonalistę charakteryzuje wielka tajemnica, siedzenie w domu i obróbka zdjęć, a później "...oferuję 100 zdjęć do albumu oraz 250 w wysokiej rozdzielczości na DVD..." bo resztę wstyd pokazać?

dla wszystkich to było bardzo sympatyczne i każdy mógł zobaczyć jak to wyglądało z bliska i w szczegółach. poza tym każdy amator może sobie pozwolić na robienie fotek i zestaw lapek + rzutnik.. błagam.
    .
    w tym wypadku o którym piszesz profesjonalizm ma to do rzeczy, że ktoś płaci i ktoś decyduje, a drugi bierze pieniądze i jest w pewnym sensie ograniczony...i tylko tyle
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    w tym wypadku o którym piszesz profesjonalizm ma to do rzeczy, że ktoś płaci i ktoś decyduje, a drugi bierze pieniądze i jest w pewnym sensie ograniczony...i tylko tyle
    chyba nie załapałem, ale spoko... nie twierdzę, że każdy profesjonalista ma nosić wagon sprzętu i wyświetlać, tak? podałem tylko przykład wykorzystania JPG, tak? ktoś to zakwestionował podając argument? nie. podałem argument, tak? jest to dogmat? nie. poza tym napisałem, że zdjęcia leciały zrobione z jednej puszki, czyli Pani Asi (czyt. żony/asystentki).

to tak jakbym powiedział, że 3000 zdjęć robi amator bo wali co popadnie a 500-800 profesjonalista, bo jest tak zaje**ty, że wyczuje ułamek i nie robi poprawek.
    .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    no chyba, że chodzi Ci o to, że młodzi nie mieli na to wpływu - owszem mieli i uznali to za coś sympatycznego - taka niespodzianka dla gości.
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 11-12-2010 o 14:29 Powód: Automerged Doublepost

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

no chyba, że chodzi Ci o to, że młodzi nie mieli na to wpływu - owszem mieli i uznali to za coś sympatycznego - taka niespodzianka dla gości.
    .
    tak o to mi chodzi, że jest układ zleceniodawca-zleceniobiorca i oczywiście o to że kulturalni ludzie nie mają problemu się ze sobą porozumieć.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Tak było kiedyś (2-4 lat temu). Teraz nie ma co się przejmować by karta padła. Jedynie, że zechcesz ją zalać na siłę, to proszę bardzo.
    Statystyka się tutaj kłania. Ona rządzi całym światem, więc tego się nie przeskoczy. Jak karta ma paść to i padnie.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

No i jak zwykle spiecia hehehe niech chlopak wezmie tyle kart ile ma i sam sprawdzi ile mu potrzeba GB na biezaco i tyle.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów