Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 109

Wątek: Slub i wesele

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Morfi, po pierwsze będziesz się smażył w piekle a po drugie ja na takim kursie byłem ze cztery lata temu, płaciłem 100zł i stwierdzam że warto było. Zajęcia prowadził ksiądz, który co nieco o fotografii też wiedział, był też jakiś fotograf, filmowiec i montażysta z lokalnej TV (to akurat była strata czasu). Temat zajęć to nie tylko śluby ale również chrzty, komunie. Nie wiem jak obecnie ale kiedy ja chodziłem na kurs to płaciło się dopiero po ostatnich zajęciach przy odbiorze legitymacji jeśli więc ktoś legitymacji nie potrzebował to cały kurs miał za free.

Domyślnie

Przemek_PC, oczywiście że warto się ruszyć po coś takiego ale nie zmienia to faktu że księża łapę wyciągają po wszystko :/
    Orientujesz się może kiedy i gdzie taki kurs w Łodzi można odbyć ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS
    w piekle jest ciepło
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 03-12-2010 o 11:44 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie orientuję się, musisz chodzić co niedziela do kościoła i słuchać ogłoszeń Sprawdź na stronie http://archidiecezja.lodz.pl/?mod=kurs-fotooperator

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Nie orientuję się, musisz chodzić co niedziela do kościoła i słuchać ogłoszeń Sprawdź na stronie http://archidiecezja.lodz.pl/?mod=kurs-fotooperator
    co niedziela do kościoła... a się uśmiałem :P
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...link nie działa
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 03-12-2010 o 11:53 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Morfii, do Łowicza możesz jechać, kurs co miesiąc, dojazd z Łodzi samochodem bezproblemowy*, kursują również busy z Łodzi kilkanaście razy dziennie.
    http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis...?id=804&idd=91

* nie po nawałnicy śniegu, ale teraz już jest ok

Domyślnie

kajtek19891 THX byłeś może na tym kursie ? Chodzi o to czy fajnie jest prowadzony ?

Coś już napisał

Domyślnie

Nie byłem, ale znajomy był i mówił, że warto, nawet nie dla samego papierka. Niestety więcej szczegółów nie wiem... bodajże kiedyś czytałem o kursie w Diecezji Łowickiej na CB, także możesz poszukać.
    Pozdr

Domyślnie

kurs jest organizowany w Porszewicach 2 razy w roku
    http://www.archidiecezja.lodz.pl musisz zaglądać na stronę
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Napisze od siebie, z racji takiej, iż ślubniaki to chleb powszedni. Zaczynałem mając Konica Minolta 5D z kitowym szkiekiem i brakiem lampy. Robiłem tym co miałem i jaką wtedy miałem wiedzę. Zdjęcia nie wyszły ale dostałem kopniaka i poszedłem po rozum do głowy. Zaczałem dużo czytać oglądać zdjęcia lepszych. Dużo trenowałem. Najwazniejsze jest podejście, nie spinaj się bo ze zdjęc faktycznie będzie lipa. Myśl że dasz radę. Ważne, że siostra wie o Twoim stopniu wtajemniczenia i nawet jeśli zrobisz coś nie tak nie będzie miała pretensji. Bardzo istotna rolę odgrywa tutaj wiedza, bez opanowania podstawowych technik oraz znajomości własnego sprzętu może być Ci trudno. Co do sprzętu. Da się zrobić wszystkim. Zaczynałem od 24-85 który nie jest jasny. Po opanowaniu warsztatu wychodziły dobre zdjecia. Potem dokupiłem 50/1,8 z której byłem bardzo zadowolony, nie dawno dopiero zamieniłem na werjsę 1,4. 50tką da się zrobić całe wesele i ślub. Co prawda na ciasnej sali oraz ciasnym kościele wymaga to wprawy ale do wszystkiego można dojść. Także sprawa sprzetu ma tutaj drugoplanową rolę, ma pomagać a nie mieć górę nad Tobąi nad Twoimi pomysłami. Nie zrażaj się, oglądaj dużo zdjęć ślubnych, ćwicz fotografowanie ludzi a zobaczysz z czasem że będzie coraz lepie. Nikt z nas nie robił od razu świetnych zdjęć, czego i Tobie życzę . Pozdrawiam
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

CRAZY - święte słowa... podstawa to podejście i wiara w siebie... oraz praktyka... tego nie wyczyta się w żadnej książce.

ale w jednym podziwiam 50-tką bym całego ślubu raczej nie zaryzykował no na pewno nie na cropie
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów