Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: 50mm - odpadł przód

Coś już napisał

Domyślnie 50mm - odpadł przód

http://farm6.static.flickr.com/5286/...235b9b66_b.jpg

Jak widać, odskoczył przód i teraz jest problem. Obiektyw działa w 100, nic się na szczęście nie przestawiło, tylko myślę, że coś jest nie tak ze smarowaniem bo właściwie nie chodzi (trzeba bardzo dużo siły wlozyc zeby focus sie kręcił). Czy jest to kwestia smarowania? Bo, idiota, wyczysciłem go dokladnie dzisiaj i na slepo starłem jej dużą część(po złozeniu do kupy coś cięło w jednym miejcu więc uznalem ze to jakieś coś). Wystarczy ze nasmaruje te progi jakas wazelina techniczna i powinno być dobrze? Mogę to skleić potem normalnie klejem czy skleje całość? Wole nie próbować sam. Nie wiem za bardzo w którym miejscu, a bez tego przód ciagle wypada
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Okej, złozyłem to do kupy, tylko tak dziwnie przeskakuje w pewnym momencie, w sensie jest mały opór. I jak mam to skleić?
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 02-12-2010 o 13:52

Uzależniony

Domyślnie

Znaczy się oczekujesz jakiegoś videotutoriala na YouTubie?
    Oddaj do serwis bo tu Ci nikt nie pomoże na podstawie zdjęcia i "coś, gdzieś przeskakuje w pewnym momencie"...

Coś już napisał

Domyślnie

Przyglądnij się dobrze jeszcze raz całości, może odłamał się jakiś zaczep, zatrzask, z klejem ostrożnie.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W krakowskiej fotopanoramie składają to szkło za 50 zł .
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Domyślnie

może na wypadanie nie poradzę ale jeśli chodzi o "smarowanie" to ja osobiście nałożyłem na zębatkę jeden ze składników Poxipolu ;] (ten mniej klejący). Fajny opór był, można było dokładnie sobie ręcznie ostrzyć. Po tygodniu nieużywania nie skleił się więc chyba jest ok

Domyślnie

Poszukaj na forum, już kiedyś był wątek.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Znaczy się oczekujesz jakiegoś videotutoriala na YouTubie?
    Oddaj do serwis bo tu Ci nikt nie pomoże na podstawie zdjęcia i "coś, gdzieś przeskakuje w pewnym momencie"...
    Naah, oczekuje tylko odpowiedzi w którym miejscu uzycie kleju bedzie bezpieczne,

Domyślnie

i weź tu potem kup na alledrogo używany obiektyw

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Rozkładając to szkło nie ma żadnego kleju Więc nic nie klej, chyba ze chcesz wyrzucić to szkło- to wtedy powiedz który kosz : )

Adresy sprawdzonych serwisów z całej Polski,podzielone na województwa
    LINK

a Tutaj katalog czesci canona 50mm + rozłożona na czynniki pierwsze
    LINK 2

pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

No tak tez własnie myslałem. Nasmarowałem i wszystko hula dobrze, problem jest tylko w tym ze przod ciagle lekko odchodzi, na serwis na razie nie mam pieniedzy, domyslam sie ze to byly jakies zatrzaski czy cos i w sumie nie mam pojecia dlaczego to wciaz lekko wypada. Any ideas?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów