Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Modyfikacja lustrzanek Canon EOS 7D i 5D Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Do tych co już macali (np. 60d): Jaki jest skok i opór tego dodatkowego przycisku blokującego? Zastanawiam się jak to może utrudniać obsługę w grubych rękawicach... Wprawdzie taki 60d w naszej strefie klimatyczniej dopiero zaczyna się sprawdzać w zimie, ale dedukcja już wskazuje na znaczną niewygodę owego patentu. Już nie wspominając o wytrzymałości samej blokady na nieczytanie instrukcji obsługi... ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze co do wymiany - jak ktoś już się odważy otworzyć puszkę dla samego pokrętła zmiany trybów, to pewnie taniej niż za 100$ znajdzie mocniejszą sprężynkę dociskającą kulkę blokującą tryby w tradycyjny sposób...
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 03-12-2010 o 13:42 Powód: Automerged Doublepost
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Do tych co już macali (np. 60d): Jaki jest skok i opór tego dodatkowego przycisku blokującego? Zastanawiam się jak to może utrudniać obsługę w grubych rękawicach... Wprawdzie taki 60d w naszej strefie klimatyczniej dopiero zaczyna się sprawdzać w zimie, ale dedukcja już wskazuje na znaczną niewygodę owego patentu. Już nie wspominając o wytrzymałości samej blokady na nieczytanie instrukcji obsługi... ;-)
    Od dwóch dni mam 60D i chociaż sam krytykowałem to rozwiązanie w wątku o 60D, to teraz wycofuję się ze całkowitej krytyki tego rozwiązania bo nie jest ono zbyt uciążliwe. Sprawdzę jak się to obsługuje w rękawiczkach. Inna sprawa to to że w takim 550D przez pół roku noszenia aparatu w torbie i plecaku nigdy mi się pokrętło nie przestawiło.

W 60D dopłaciłbym natomiast za nowy, wygodniejszy włączniki (pod pokrętłem) - ten który mam wygląda jak ułamany - totalnie niewygodny. Już kilka razy ześlizgnął mi się palec w czasie włączania aparatu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Do tych co już macali (np. 60d): Jaki jest skok i opór tego dodatkowego przycisku blokującego? Zastanawiam się jak to może utrudniać obsługę w grubych rękawicach... .
    W rękawiczkach daje radę. Można szybko przełączyć program. Ale żeby włączyć aparat to muszę zdjąć jedną :-(

(Mowa o 60D)

Uzależniony

Domyślnie

Generalnie krok w dobrym kierunku. Teraz proponuję odpłatne wgrywanie normalnego AutoISO i microadjustmentu. Lista dodatków może być większa - np auto SRAW po przekroczeniu wybranego progu ISO lub tryby działania światłomierza matrycowego. Mogli by też dorzucić w pakiecie ustawiania ekspozycji na 1 promil przepałów w LV.
    Z kółkiem dam sobie spokój, ale na inne rzeczy zapisuję się w kolejce - jest już komitet kolejkowy?

Uprawnienia umieszczania postów