Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Modyfikacja lustrzanek Canon EOS 7D i 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    A ja pójdę ze swoją opinią pod prąd. W moim 7d kółko niestety dosyć często się przekręca i po wyjęciu z torby nie zawsze pamiętam, żeby się upewnić, czy jest tam, gdzie było ostatnio. Uświadamiam sobie to dopiero po wciśnięciu spustu, czyli z reguły deczko za późno. Nie wiem czemu tak się dzieje, w 20D chyba nigdy mi się nie przestawiło.

Zobaczymy, ile ta przeróbka będzie kosztowała u nas ale z pewnością jej nie wykluczam.
    Pozwole sie zgodzic, w sumie to dla mnie najlepsza rzecz w 1d(s). Zazwyczaj pracuje na AV, praktycznie za kazdym razem jak wyjmuje z plecaka aparat to mi sie samo przestawia na jakies C1 czy co gorsza zielony kwadracik. Powinni w ogole te pokretla wywalic w cholere, to rozwiazanie sprawdza sie w idioten-kamerach a nie puchach ktorymi sie zarabia pieniazki. Pozdrawiam.

Ps. Nie rozumiem oburzenia, zawsze lepiej jest miec, niz nie miec mozliwosci wyboru. Pozdrawiam,
    _igi.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Nie tylko jeszcze EOS 100 czasami chrwal na to przypadlosc
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale ta wymiana nie jest obowiązkowa - czy coś mnie ominęło 8)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Do tych co już macali (np. 60d): Jaki jest skok i opór tego dodatkowego przycisku blokującego? Zastanawiam się jak to może utrudniać obsługę w grubych rękawicach... Wprawdzie taki 60d w naszej strefie klimatyczniej dopiero zaczyna się sprawdzać w zimie, ale dedukcja już wskazuje na znaczną niewygodę owego patentu. Już nie wspominając o wytrzymałości samej blokady na nieczytanie instrukcji obsługi... ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze co do wymiany - jak ktoś już się odważy otworzyć puszkę dla samego pokrętła zmiany trybów, to pewnie taniej niż za 100$ znajdzie mocniejszą sprężynkę dociskającą kulkę blokującą tryby w tradycyjny sposób...
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 03-12-2010 o 13:42 Powód: Automerged Doublepost
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Do tych co już macali (np. 60d): Jaki jest skok i opór tego dodatkowego przycisku blokującego? Zastanawiam się jak to może utrudniać obsługę w grubych rękawicach... Wprawdzie taki 60d w naszej strefie klimatyczniej dopiero zaczyna się sprawdzać w zimie, ale dedukcja już wskazuje na znaczną niewygodę owego patentu. Już nie wspominając o wytrzymałości samej blokady na nieczytanie instrukcji obsługi... ;-)
    Od dwóch dni mam 60D i chociaż sam krytykowałem to rozwiązanie w wątku o 60D, to teraz wycofuję się ze całkowitej krytyki tego rozwiązania bo nie jest ono zbyt uciążliwe. Sprawdzę jak się to obsługuje w rękawiczkach. Inna sprawa to to że w takim 550D przez pół roku noszenia aparatu w torbie i plecaku nigdy mi się pokrętło nie przestawiło.

W 60D dopłaciłbym natomiast za nowy, wygodniejszy włączniki (pod pokrętłem) - ten który mam wygląda jak ułamany - totalnie niewygodny. Już kilka razy ześlizgnął mi się palec w czasie włączania aparatu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak widać, Canon jednak nie zrobił tego bez sensu. Są osoby, które z tego rozwiązania skorzystają. A na początku byłem pewien, że nie :P

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Do tych co już macali (np. 60d): Jaki jest skok i opór tego dodatkowego przycisku blokującego? Zastanawiam się jak to może utrudniać obsługę w grubych rękawicach... .
    W rękawiczkach daje radę. Można szybko przełączyć program. Ale żeby włączyć aparat to muszę zdjąć jedną :-(

(Mowa o 60D)

Uzależniony

Domyślnie

Generalnie krok w dobrym kierunku. Teraz proponuję odpłatne wgrywanie normalnego AutoISO i microadjustmentu. Lista dodatków może być większa - np auto SRAW po przekroczeniu wybranego progu ISO lub tryby działania światłomierza matrycowego. Mogli by też dorzucić w pakiecie ustawiania ekspozycji na 1 promil przepałów w LV.
    Z kółkiem dam sobie spokój, ale na inne rzeczy zapisuję się w kolejce - jest już komitet kolejkowy?

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja pójdę ze swoją opinią pod prąd. W moim 7d kółko niestety dosyć często się przekręca i po wyjęciu z torby nie zawsze pamiętam, żeby się upewnić, czy jest tam, gdzie było ostatnio. Uświadamiam sobie to dopiero po wciśnięciu spustu, czyli z reguły deczko za późno. Nie wiem czemu tak się dzieje, w 20D chyba nigdy mi się nie przestawiło.

Zobaczymy, ile ta przeróbka będzie kosztowała u nas ale z pewnością jej nie wykluczam.
    Witam !

U mnie tez sie kolko przestawia jak wyciagam aparat z torby.
    Wkurza mnie to bo notorycznie musze sprawdzac i
    korygowac ustawienie.

Moim zdaniem dali zbyt duzy luz i to sie
    za latwo przestawia.

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Dokładnie mam to samo.
    Wyjęcie z torby, przewieszenie przez ramię itp. Muszę zawsze "rzucić okiem" na kółko trybów.

100$ to dużo za sam taki bajer. Może zejdą z ceny za jakiś czas. To wtedy oddam puszkę do przeróbki, przy okazji czyszczenie itp.
    Zobaczymy.
    fotografia
    akwarystyka

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów