Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Wątek: Modyfikacja lustrzanek Canon EOS 7D i 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    obudowa z jedynki a bebechy z 1000D.
    O!

Przypomniało mi się Wielkie Niemieckie Pozjednoczeniowe Nieporozumienie: przygotowali dla Ossi trabanta z silnikiem golfa, podczas gdy oni marzyli o czymś dokładnie odwrotnym...
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

A ja chciałbym, żeby mi wbudowali konsolę w ten taki ekranik z tyłu :-D. Przecież jak nie robię zdjęć to mogę sobie pograć - po co tracić czas.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Chyba zaczekam na wersję do samodzielnego montażu.Z instrukcją na 500 - stronicowej książeczce oraz płycie DVD, kompletem śrubokrętów i...dużym młotkiem. Za 200 USD.
    PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX

Początki nałogu

Domyślnie

A dla mnie jest to największa głupota jaką można zrobić... Jak można takie fajne pokrętło zmieniać na taki syf :/
    / Canon /

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Mi to się marzy dotykowy ekran...Zamiast kręcić i wciskać guziory można by w szybki sposób ustawić co potrzeba... A dotego jeszcze Multi-Touch...
    Ech... pewnie w następnych generacjach będ
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Zamiast kręcić i wciskać guziory można by w szybki sposób ustawić co potrzeba
    Np. nosem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    Ciekawe jak rozwiążą problem samoistnego przekręcenia pokrętła w 1D Mark IV ...
    Za 150 $ będzie można założyć specjalistyczną polimerową przykrywkę. Coś na styl osłonki przełączników w myśliwcach na amerykańskich filmach sensacyjnych.

A tak na serio, nie ma co marudzić. Jeżeli komuś pokrętło przełączało się samoistnie to takie rozwiązanie może być bardzo przydatne. Cieszmy się, że Canon jakiekolwiek usprawnienie do już sprzedanych korpusów a nie każe kupować nowe aparaty dla małych usprawnień. Pewnie teraz będą coś takiego stosować we wszystkich nowych korpusach z pokrętłami i trzeba będzie się do tego przyzwyczaić.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

auto iso dajcie za 100$ lepiej

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja pójdę ze swoją opinią pod prąd. W moim 7d kółko niestety dosyć często się przekręca i po wyjęciu z torby nie zawsze pamiętam, żeby się upewnić, czy jest tam, gdzie było ostatnio. Uświadamiam sobie to dopiero po wciśnięciu spustu, czyli z reguły deczko za późno. Nie wiem czemu tak się dzieje, w 20D chyba nigdy mi się nie przestawiło.

Zobaczymy, ile ta przeróbka będzie kosztowała u nas ale z pewnością jej nie wykluczam.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

a czy ta oferta przypadkiem nie jest powiązana z ofertą dla posiadaczy 60D: "za drobną opłatą 100$ wymieniamy kółko z blokadą na kólko bez blokady - takie, jak w wyższych, profi modelach 5Dmk2 i 7D naprawdę warto !!!". Taki bonus dla Canona sezonowa wymiana kółek
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów