Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Wybór pomiędzy C50 1.4 a C60 2.8

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    No właśnie kiedyś myślałem, że dołożenie pierścieni do normalnego obiektywu cudownie przemienia go w obiektyw makro. Ale potem poczytałem np. takie wpisy:

...i inne podobne, z których jednoznacznie wynika, że korzystanie z pierścieni niesie za sobą wiele niedogodności, które nie występują w obiektywach dedykowanych do makro.

Siudym, nie zgadzasz się z tym ?

Zgadzam sie Ale nie dlatego, ze "ojjj znowu musze na manuala przestawic", ale "hmm przelacze na Manuala- bo mam naprawde WYGODNIEJ )

Zobacz szkla MP-E - nie maja AF fabrycznie.

GO w macro widac przez wizjer jak diabli i widac wlasnie te male nieostrosci wzgledem rozmycia reszty - manualnie ostrzy sie przepieknie w macro, bo diabelnie prosto widac gdzie jest dobra ostrosc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    60 macro tez na Manuala bedziesz przelaczac, bo AF w macro nawet w dedykowanym szkle moze zawodzic czesto.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I zalezy tez jakie macro bedziesz robic, zauwaz, ze jak mocne powiekszenia to spece od macro dodaja raynoxy lub posrednie takze do szkiel dedykowanych
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 02-12-2010 o 18:48 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów