Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: http://www.hongkong-wholesale.com/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy i cena robi się kilkaset razy wyższa niż produkt końcowy.Raczej daje to do myślenia
    Ile kosztuje zrobienie zdjęcia i czemu ślubniacy kasują za to po >1500 złotych? Ci to dopiero mają przebitkę!
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-ie Zobacz posta
    Hej,

cuda się zdażają, sam miałem ofertę zakupu lat temu naście Walkmana (R) marki Grundig za całe 2 DEM za sztukę, warunek był tylko jeden - 90.000 sztuk od razu, czyli cały kontener !!
    (...)
    ps. dla informacji powiem, ze wtedy taki sam Walkman(R) kosztował w sklepie 20 DEM, żeby było widać widełki cenowe ...
    ...i to uważasz za CUD-OFERTĘ??
    Zakup 90 000 szt. walkmanów które zapewne nie zeszły w Aldi'm w okresie kiedy na rynku były już dostępne w rozsądnej cenie DiscMany??
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

To nie była CUD oferta, tylko oferta przedświateczna z firmy mającej swój magazyn w Hamburgu (DE). I było to lat temu naście jak napisałem, bodajże w roku 1992/3.

A oznaczenia Walkmann(R) użyłem specjalnie, by wszyscy wiedzieli o co chodzi, oczywiście był to produkt firmy Grundig, także w Niemczech cenionej.

Dodatkowo gość w cenie oferował transport do granicy w Kołbaskowie, a cena pokazuje, jakie potrafia być marże w handlu detalicznym, bo od producenta po drodze jest importer, hurtownik i czasami kilku pośredników.

Do rzeczy jednak - chodziło mi o ukazanie, że ceny atrakcyjne na towar sie zdażają, ale zależy to przede wszystkim od ILOŚCI kupowanego towaru, czasem jest to okazjonalne czyszczenie magazynów.

W przypadku firmy oferującej "tanio" sprzęt z HK jednak wyglada to na kolejny wałek dla naiwnych, czego kolegom nie życzę ...

J.

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek-ie Zobacz posta
    ...
    W przypadku firmy oferującej "tanio" sprzęt z HK jednak wyglada to na kolejny wałek dla naiwnych, czego kolegom nie życzę ....
    Dokładnie to wygląda na wałek jak nic ,co nie znaczy,że nie można tam kupić fajnego obiektywu czy body za dużo niższą kase niż u nas,podobnie jak w USA podczas korzystnego przelicznika.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Czy tak trudno sprawdzić jaka jest realna cena za 5D mkII z Hong Kongu ?
    http://photography.shop.ebay.com/Dig...=p3286.c0.m282

okazja to jest 200-300 $ taniej. Jak jest 1200$ taniej to już nie jest okazja to jest podejrzane i to bardzo, dodaj do tego płatność WesternUnion czyli na nikogo oraz wysyłkę bez ubezpieczenia z fałszywą deklaracją GIFT i mamy komplet. Trzeba być dzieckiem aby w to uwierzyć.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    ...i to uważasz za CUD-OFERTĘ??
    Zakup 90 000 szt. walkmanów które zapewne nie zeszły w Aldi'm w okresie kiedy na rynku były już dostępne w rozsądnej cenie DiscMany??
    Albo ktos miał niewypłacalnego dłużnika, z którym rozliczył się barterem: towar za dług. Takie okazje rzeczywiście się zdarzają. Kolega zeszłej zimy kupił 2 kontenery opon zimowych Michelina po 12 PLN za sztukę
    Nie mniej, takie okazje to tylko na rynkach hurtowych, ciezkimi kanałami, wśród waskiej grupy poinformowanych, w wielkiej tajemnicy, a nie detalicznym, reklamowanym w internecie.
    Jak by ktoś zamawiał 16-35 w tych Chinach, to i ja poprosze 1 sztukę. Obiecuję szczerą i wymierną wdzięcznośc, okazaną przy odbiorze
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Czy był to dłużnik to nie wiem, coś gość wspominał, ze zalega ten kontener na nabrzeżu, bo ktoś go nie odebrał ...

Ale jest tak, jak mówisz, wąski rynek hurtowy i duża kasa "od ręki" potrzebna w takich przypadkach...

J.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Pozostaje jeszcze jedna kwestia: brak jakiejkolwiek gwarancji. Nawet jeśli cena byłaby znacznie niższa nie zdecydowałbym się na zakup rezygnując ze swojego podstawowego prawa obowiązującego w zakupach. No chyba, że ktoś lubi emocje i chce się potem bujać z jakimś Chińczykiem...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów