50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
wolałbym coś od canona bez urazy kolego ale dzięki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hmm chodzi o to że nie za bardzo chcę inwestować sianko w nie systemowe obiektywy ot taki mój tok myślenia bez urazy dla grona użytkowników...! obiektyw chcę nowy tłumaczyć nie muszę dlaczego.Pytanie czy znajdę coś w tym zakresie cenowym no może nie musi być 16mm ale blisko o końcu nie mówię bo nie chcę spalić:-D na pewno nie 200mm(google) nie za bardzo chcę mi pomóc czekam na jakieś podpowiedzi. hej
Ostatnio edytowane przez adamkoko1 ; 05-12-2010 o 01:32 Powód: Automerged Doublepost
Tak myślałem może coś blisko tych mm i światełka mi zaproponujecie (new) CANON OK?
no ale co tu proponować - niesystemowe na nie, do 2 tysi, najlepiej 2.8... może jeszcze niech robi kawę i piecze ciasto?
a tak na serio - wolałbym, bo używałem - Tamrona 17-50/2.8 z VC niż systemowe 18-55IS. no i jeśli ktoś nie potrzebuje tele, to proponowanie 18-55 z 70-200 jest czystym kupowanie dla kupowania. lepiej kupić dobre szkło w jednym zakresie i zbierać na drugie, niż półśrodkami ratować pokrywanie zakresów. równie dobrze można kupić same kity, bo będą systemowe, bo będą do 2 tysi i na pewno nowe.
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dobra na dobrego canoniera mnie nie stać,mam na oku taki obiektyw ale mam obawy dużo osób pisze ze bez kalibracji w serwisie sie nie obejdzie czy to prawda chodzi o Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC będzie podpięty pod canona 50d
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis