A z gwarancja japońska to nie wiem ale chyba słabo w Polsce jest. Tzn nie obowiazuje tak samo jak i amerykańska. Ale to sa tylko moje podejrzenia więc lepiej zadzwoń do Canon Polska
A z gwarancja japońska to nie wiem ale chyba słabo w Polsce jest. Tzn nie obowiazuje tak samo jak i amerykańska. Ale to sa tylko moje podejrzenia więc lepiej zadzwoń do Canon Polska
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Ja tam mam 17-85 i naprawdę jak na moje amatorskie wymagania to obiektyw się sprawdza. Podoba mi się jego zakres ogniskowych, IS i wykonianie. Owszem, chciałbym mieć "eLę", ale naprawdę jak na weekendowe pstrykanie nie wchodzę w to. Zaraz pewnie napiszecie że ciemny, crop i zniekształcenia ale nie wystraszycie mnie tym. Fotografia to nie jedyne z moich hobby i nie zamierzam całości oszczędności w nie ładować. W przyszłości chcę jeszcze kupić nowy 70-300 IS i zmienić body na coś z DIGIC II.
EOS 50D│EF-S 10-22│EF-S 17-55 IS│EF 70-200 IS│580EXII│SLIK PRO 340DX│Lowepro Classified 200│
Zamieszczone przez norbuch
Nie... ja sie zapytam co ci sie w "wykonaniu" 17-85 podoba? Chyba ze lubisz lekkie, delikatne i plastikowe obiektywy?
Nawet krytykowany za delikatnosc Tamron 28-75 sprawia wrazenie sporo solidniejszego.
17-85 sprawia wrazenie solidniejszego na pewno niż 10-22 Canona, bo ten to dopiero plastik.
EOS 50D│EF-S 10-22│EF-S 17-55 IS│EF 70-200 IS│580EXII│SLIK PRO 340DX│Lowepro Classified 200│
Ale to nie jest odpowiedz na moje pytanieZamieszczone przez norbuch
.
Czy on jest też aż taki lekki? Co prawda nie waży tyle co obiektywy z wielkimi i jasnymi szkłami, ale nie waży też jak popularne obiektywy standardowe. Konstrukcją przypomina mi Canona 28-135, 28-105 lub 24-85, a te jak na obiektywy nie profi przy analogach były do przyjęcia. Mieszkam w 150 tyś. mieście gdzie nie ma nawet jednego sklepu foto gdzie mógłbym chociaż zobaczyć za szybą coś lepszego, już nie mówiąc o pomacaniu. Chwalę więc to co mam i póki co nie zamierzam zmieniać, jak na moje amatorskie focenie wystarcza.
Zamieszczone przez norbuch
To rozumiem, chcialem tylko zwrocic uwage ze chwalenie tego szkla akurat wlasnie za jakosc wykonania to wg mnie lekka przesada.