Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Uchwyt Canon

Domyślnie Uchwyt Canon

Witam serdzecznie. Jeśli wpasowałem się w niewłaściwy dział to z góry proszę Administratorów o przeniesienie tematu.
    Do rzeczy:
    Dostałem obiektyw Canon EF 300mm f/4L IS USM a dysponuje body Nikona. Czy są dostępne gdzieś uchwyty redukcyjne umożliwające instalacje i poprawne działanie?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

AFAIK nie ma adapterów w tą stronę, bagnet EF jest większy od F.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zapomnij o jakichkolwiek adapterach. A obiektyw jest na tyle doskonały, że warto pomyśleć o dokupieniu tylko do niego na przykład używanego korpusu 400d za kilka stówek lub 40d za niecały tysiąc więcej.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

w ta strone nie ma sensu. juz pomijajac srednice bagnetu, szklo EOS nie bedzie ostrzyc na nieskonczonosc po zamocowaniu na F-a.

ja bym dokupil jakas plastikowa nakretke na ten lens. chocby 450D, bo niedrogie a jakosc obrazka bardzo przyzwoita...
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego, zrób dobrą cenę, daj ogłoszenie na forumową giełdę i sprzedaj, albo dokup body canona, tak jak radzą koeldzy.
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sprzedawać nie ma co, takiego fajnego obiektywu nie znajdzie w żadnym innym systemie.

Domyślnie

Witam, dziękuję za tak liczne odpowiedzi i porady. Nadzień dzisiejszy nie wiem co zrobić. Może sprzedam, może kupię body. Czy do tańszych Canonów będzie pasować jak 500?

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz.tur Zobacz posta
    Witam, dziękuję za tak liczne odpowiedzi i porady. Nadzień dzisiejszy nie wiem co zrobić. Może sprzedam, może kupię body. Czy do tańszych Canonów będzie pasować jak 500?
    Jezeli mowa o 500d ... to jak najbardziej.

Uprawnienia umieszczania postów