Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 93 z 93

Wątek: Dla kogo eLki ?

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Co za czarny scenariusz kolega przedstawia - używam Tamrona od roku i jeszcze takiej sytuacji nie mialem
    Szczerze gratuluje udanego egzemplarza , nie tworze mitow i takiego zamiaru tez nie mam . Duza czesc uzytkownikow aparatow Canona ma problemy z Tamronami z BF/FF czy to AF i dopiero po wyslaniu do serwisu w celu skalibrowania problem znika lub nie . I wtedy wlasciciel nie ma przy sobie ukochanego zestawu przez 2 tygodnie . Lub po pol roku uzytkowania ma dosc i sprzedaje go , ze wzgledu na ciagle powtarzajace sie te same problemy . Wystarczy poczytac na OPTYCZNE.PL o problemach z Tamronami czy Sigmami . eL-ki nigdy nie gwarantowaly , ze wszystko bedzie ok , w moim przypadku kupowalem tylko eL-ki i nie wiem co to serwis . A wiec MOJA zdrowa zasada - wydalem ciezko zarobione pieniadze raz i bez poprawek , cieszac sie dla mnie zadawalajaca jakoscia zdjec i bezproblemowym uzytkowaniem .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

duze uogolnianie, do spolki z ekstrapolacja...

nie kazdy potrzebuje nie wiadomo jak szybkiego AF, zwlaszcza, ze calkiem sporo fotografow robi ujecia statyczne. i w tych zastosowaniach Tamrony nawet z ich zwyklym AF (wolnym jak smierc) w zupelnosci wystarczaja. a cena takiego 70-200 jest nieporownywalnie nizsza w Tamronie od L. podobnie 28-75 vs. canonowski 28-70.

druga kwestia jest to, ze to akurat Sigma jest znana z niedokladnego trafiania, a Tamron w znacznie mniejszym stopniu. osobiscie robilem kiedys czyms takim jak Tamron 55-200 o kompletnie beznadziejnym AF, ale trafnosc tego byla w zupelnosci wystarczajaca. ba, w tej chwili mam legendardna juz Sigme 50/1.4, ktora wedlug ludowej wiedzy nie powinna ostrzyc w punkt. ostrzy. slowo daje, no nie chce u mnie byc spi*...

rozchodzi sie o to, ze warto wiedziec, czego sie tak naprawde potrzebuje. ja robie ujecia statyczne i rozumiem, ze taka np. Sigma trzeba czasem 2-3 razy doostrzyc zanim ona tak naprawde prawidlowo ustawi ostrosc. a Tamronem zwyczajnie poczekac, az porzezi. sek w tym, ze mnie ta sekunda nie zbawi, a kasa na koncie, owszem, milo jak nie wyplywa.

znam tysiace osob, ktore kupily aparat z jakas tam Sigma czy Tamronem i z powodzeniem robia zdjecia i nawet sie nie zajakna nad zakupem jakis innych obiektywow, a juz zwlaszcza tych kosztujacych drugie tyle co aparat, tylko dlatego, ze maja jakis czerwony pasek. te osoby robia zupelnie fajne zdjecia i sa bardzo zadowolone z obiektywu. sek w tym, ze to sa normalni uzytkownicy, ktorzy nie brandzluja sie pikselami przed ekranem i nie marnuja zycia na szukanie wymowek. co wiecej, nierzadko drukuja z tego sprzetu duze zdjecia i jakosc tego jest w pelni zadowalajaca

znam wiele powodow, zeby kupic okreslone ogniskowe w L, ale w znakomitej wiekszosci przypadkow nie dotycza one zwyklego fotografa - amatora czy pasjonata, ktory potrzebuje po prostu narzedzie do uprawiania hobby
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

nie kazdy potrzebuje nie wiadomo jak szybkiego AF, zwlaszcza, ze calkiem sporo fotografow robi ujecia statyczne. i w tych zastosowaniach Tamrony nawet z ich zwyklym AF (wolnym jak smierc) w zupelnosci wystarczaja. a cena takiego 70-200 jest nieporownywalnie nizsza w Tamronie od L. podobnie 28-75 vs. canonowski 28-70.

rozchodzi sie o to, ze warto wiedziec, czego sie tak naprawde potrzebuje. ja robie ujecia statyczne i rozumiem, ze taka np. Sigma trzeba czasem 2-3 razy doostrzyc zanim ona tak naprawde prawidlowo ustawi ostrosc. a Tamronem zwyczajnie poczekac, az porzezi. sek w tym, ze mnie ta sekunda nie zbawi,.

znam wiele powodow, zeby kupic okreslone ogniskowe w L, ale w znakomitej wiekszosci przypadkow nie dotycza one zwyklego fotografa - amatora czy pasjonata, ktory potrzebuje po prostu narzedzie do uprawiania hobby
    Ad 1 -szej czesci : w moim przypadku potrzebuje szybkiego i niezawodnego AF , foce ptaki wszelakiej wielkosci i jak najmniejsza bezblednosc calego zestawu to dla mnie priorytet .

Ad 2 -od samego poczatku wiedzialem co chce focic i stad moj wybor stajni C i jego eL-ek , zeby w przyszlosci nie miec ewentualnie problemow , ktorych rzeczywiscie nigdy nie mialem .

Ad 3 -uwazam , ze Masz racje , przeszkoda w zakupie eL -ki to wysoka , czasami zaporowa ceny i wiele osob decyduje sie na zamienniki , ktore spelniaja ich potrzeby .

Podsumowujac , jesli ktos wie od poczatku czego chce i ma kase , to wybierze zestaw systemowy .
    Jesli wie czego chce i nie ma kasy , to kupuje to , na co zezwala mu sytuacja finansowa .
    Jesli nie wie czego chce to eksperymentuje i kiedys i tak bedzie dazyl do systemu .

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów