Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 93

Wątek: Dla kogo eLki ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    tylko obiektyw o którym mówisz charakteryzuje się bardzo korzystną ceną. jest tańszy od sigmy i tamrona. więc gdzie tutaj snobizm?

P.S.
    A nowe sigmy, widzę, cenowo zaczynają canona doganiać
    Masz rację, ale to niestety jeden z nielicznych obiektywów "L", który jest dostępny dla amatora( Który nie zarabia na robieniu zdjęć).

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

70-200 do niczego mi sie nie przyda tak na prawde. Jak ktos napisal wczesniej - nie mam co robic z kasa i wymyslam. Pocykam se foty na Tamronie i bedzie ok
    Jak bede mial okazje wziasc do reki L ,podpiac,popstrykac przez jeden dzien , to zainwestuje

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Nie odczuje roznicy w otworach - pomiedzy 2,8 a 4 ?
    Jasne że odczujesz...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    E-lki sa dla wszystkich , ktorzy zdecyduja sie na zakup ich i maja kase na nie . Sa rowniez dla pozostalych , ktorzy maja marzenie , aby je kiedys w przyszlosci kupic .To sprawa dla kazdego indywidualna i jego priorytetow . Czy sa warte tej kasy ? Kazdy musi sam odpowiedziec sobie na te pytanie .
    To jest bardzo dobra odpowiedź na sformuowane w tym wątku pytanie i jedynie słuszna
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    70-200 do niczego mi sie nie przyda tak na prawde. Jak ktos napisal wczesniej - nie mam co robic z kasa i wymyslam. Pocykam se foty na Tamronie i bedzie ok
    Jak bede mial okazje wziasc do reki L ,podpiac,popstrykac przez jeden dzien , to zainwestuje
    Tutaj autor sam sobie odpowiedział i wydaje sie , że całkiem nieźle.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 02-12-2010 o 14:28 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak raz, ja do reki wezmiesz i w plenerze cos porobisz to juz jej nie oddasz.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Jak raz, ja do reki wezmiesz i w plenerze cos porobisz to juz jej nie oddasz.
    Co racja to racja. eLa to eLa. Nie mam co prawda 70-200 (jeszcze) ale ta eLa którą mam chodzi jak złoto. Nie wnika czy mróz, śnieg czy deszcz.
    Też się szczypałem przed zakupem, ale wg filozofii że lepiej kupić raz a dobrze, zdecydowałem się na L. I nie żałuję.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Nie zgodze sie z ta opinia . Ludzie kupuja drozsze obiektywy z literka L nie po to , ze nie maja co robic z kasa . Kupuja je po to , aby otrzymac za wydana kase odpowiednia jakosc i gwarancje dlugowiecznego uzytkowania . Akurat w Canonie w tele - zoomach 70-200 wybor jest duzy i kazdy oferuje odpowiedni poziom . Pocykasz Sobie na Tamronie jakis czas i kiedys i tak kupisz eL -ke , bo dojdziesz do wniosku , ze dosyc straconych ujec ze wzgledu na BF lub FF lub AF jak zwykle sie nie wyrobil na czas .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    Nie zgodze sie z ta opinia . Ludzie kupuja drozsze obiektywy z literka L nie po to , ze nie maja co robic z kasa . Kupuja je po to , aby otrzymac za wydana kase odpowiednia jakosc i gwarancje dlugowiecznego uzytkowania . Akurat w Canonie w tele - zoomach 70-200 wybor jest duzy i kazdy oferuje odpowiedni poziom . Pocykasz Sobie na Tamronie jakis czas i kiedys i tak kupisz eL -ke , bo dojdziesz do wniosku , ze dosyc straconych ujec ze wzgledu na BF lub FF lub AF jak zwykle sie nie wyrobil na czas .
    Co za czarny scenariusz kolega przedstawia - używam Tamrona od roku i jeszcze takiej sytuacji nie mialem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Co za czarny scenariusz kolega przedstawia - używam Tamrona od roku i jeszcze takiej sytuacji nie mialem
    :-D na czymś trzeba mit tworzyć - nie uważasz? dobra optyka i jakość wykonania to już za mało jednym słowem. jeśli sto razy stwierdzisz, że sigma czy tamron to back fokus na bank, za sto pierwszym razem stwierdzenie przeradza się w prawdę absolutną

pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Ciekawe teorie. Kupiłem eLki bo podobała mi sie jakość wykonania a stosunek ceny do jakości zdjęcia był dla mnie na akceptowalnym poziomie.

Według mnie eLki są dla każdego kto może i chce sobie na nie pozwolić. A na rynku jest wystarczająco dużo alternatyw, żeby szukający alternatyw znaleźli coś dla siebie.

Pozdrawiam
    40D/500D/17-85/10-22/24-105/100-400/580 EXII + STOFEN
    "the Canon 40D is the AK-47 of DSLRs"

motto: opinie są jak dziury w d**** - każdy ma własną

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów