70-200 do niczego mi sie nie przyda tak na prawde. Jak ktos napisal wczesniej - nie mam co robic z kasa i wymyslam. Pocykam se foty na Tamronie i bedzie ok![]()
Jak bede mial okazje wziasc do reki L ,podpiac,popstrykac przez jeden dzien , to zainwestuje![]()
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 02-12-2010 o 14:28 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Nie zgodze sie z ta opinia . Ludzie kupuja drozsze obiektywy z literka L nie po to , ze nie maja co robic z kasa . Kupuja je po to , aby otrzymac za wydana kase odpowiednia jakosc i gwarancje dlugowiecznego uzytkowania . Akurat w Canonie w tele - zoomach 70-200 wybor jest duzy i kazdy oferuje odpowiedni poziom . Pocykasz Sobie na Tamronie jakis czas i kiedys i tak kupisz eL -ke , bo dojdziesz do wniosku , ze dosyc straconych ujec ze wzgledu na BF lub FF lub AF jak zwykle sie nie wyrobil na czas .
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ciekawe teorie. Kupiłem eLki bo podobała mi sie jakość wykonania a stosunek ceny do jakości zdjęcia był dla mnie na akceptowalnym poziomie.
Według mnie eLki są dla każdego kto może i chce sobie na nie pozwolić. A na rynku jest wystarczająco dużo alternatyw, żeby szukający alternatyw znaleźli coś dla siebie.
Pozdrawiam
40D/500D/17-85/10-22/24-105/100-400/580 EXII + STOFEN
"the Canon 40D is the AK-47 of DSLRs"
motto: opinie są jak dziury w d**** - każdy ma własną