Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Jak archiwizujecie zdjecia

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuwary Zobacz posta
    Tak. Kiedyś był taki edytor tekstu TAG. Wszyscy go używali. I nikt wtedy nie myślał, że kiedyś to się skończy

Kto jak kto, ale ja to absolutnie daleki jestem od tego by zalecać opieranie się na "produktach" Billa G. Nie używam softu jego firmy od 10 lat.

Dobra, robi nam się tutaj off-topic. To ja jeszcze kończąc temat powiem, że podobnie jak kilka osób wypowiadających się tutaj: trzymam zdjęcia na dysku lokalnym + backup na dysku zewnętrznym + backup na DVD (kiedy zbierze się kolejne 4GB).
    Płyty wypalam *2 - jedna zostaje u mnie, druga jedzie do domu rodziców.
    No tak się Kolego składa, że ja mam za sobą Twoje chałupnicze sposoby archwizacji (i wcale nie twierdzę, że źle robisz), ale Ty nie wiesz o czym ja mówię, bo zbierasz na kolejne 4GB zdjęć, więc o Aperture nie masz zielonego pojęcia. Nie mniej jednak moje archiwum to ok 30 tyś rawów/nefów - sprytne nimi zarządzanie jest naprawdę istotne.
    Więc pora odróżnić archiwum programu tag - na dyskietce, do autoloaderów itp. na których zapisuje się archiwa dokumentów w dużych firmach. I też powiesz im, że jak można coś w zamkniętej taśmie przechowywać bez dostępu, bo siedzi taki magazynek w napędzie, w razie gdyby prądu zabrakło? Nie lepiej na dyskietce?
    Farsa kolego . Ale wszystko przed nami. I broń boże nie namawiam Cię na program Aperture, tylko na pewną*ideę archwizacji, która akurat w aperture mi odpowiada, ale Tobie oczywiście nie musi... tylko na litośc nie głoś farmazonów.
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 02-03-2009 o 20:11

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Uprawnienia umieszczania postów