Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Jak archiwizujecie zdjecia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

U mnie tak.
    1) NAS 1 (malutki zewnetrzny dysk z interface'm sieciowym) (nazwalem go zbiornik1)
    2) NAS 2 (malutki zewnetrzny dysk z interface'm sieciowym) (nazwalem go zbiornik2)
    3) Zewnetrzny HDD
    4) ostatnio (poniewaz dostalem od DELLa) RD1000 - maly naped USB na wymienne kasetki z dyskami SATA (cos a'la tasma - nieco grubsza ale wezsza niz DLT). Mam 3 kasetki po 160GB - na razie starcza. Potem trzeba bedzie "upgrade zrobic".

Wszystko "zmirrorowane". mam 4 backupy zdjec. .CR2 oraz .JPG (mam jeszcze starsze zdjecia z malpek - od znajomych oraz z czasow jak nie wiedzialem o co chodzi w RAW).
    Po ostatniej "czystce" mam ok 200GB zdjec (malutko). Poniewaz mam chrake na 5D MK II (i bede go niedlugo mial) musze sobie backup przemyslec na nowo (moze nawet online storage). .DNG nie robie. Jak przyjdzie czas to przekonwertuje. Narazie nie przejmuje sie tym
    Nazewnicto: data, okolicznosc/miejsce, np. 05-02-2009-Londyn-Imreza u Davida
    Jako magazynu uzywam Lightrooma i do daje sobie slowa kluczowe jak nie pamietam co i jak wpisuje czesc wydarzenia lokalizacji i po klopocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Potem trzeba bedzie "upgrade zrobic".
    Ja myślę, że to kluczowy element naszych dywagacji, co byśmy dziś nie robili z naszymi backupami, co pewien czas oprócz upgrade aparatu, szkieł, kart pamięci, komputerów i innych gratów, backup będziemy upgrade'ować. Czyli i on się nie zestarzeje technologicznie... Nawet patrząc w przeszłość mogę*zobserwować ewolucję mojego systemu backup - i nikt mi nie powie, że właśnie osiągnęła wyżyny tejże ewolucji..

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Uprawnienia umieszczania postów