Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Warsztaty w Złodziejewie - opinie.

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Warsztaty w Złodziejewie - opinie.

Jacku, Toskania przecież sprzedała sie na pniu. a szczególnie tania nie była. ale za to dobrze zorganizowana i z dobrm przewodnikiem. Na Norwegię i maroko zt ego co widze też są chętni. i to jest klucz do sukcesu.być może formuła warsztatowa już sie przejadla i poprostu foto wolą wspolne focenie w ciekawych zakątkach świata.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    być może formuła warsztatowa już sie przejadla
    Bo tak obiektywnie, to jakie te warsztaty są? Mamy do wyboru:
    1. fotografowanie modelek w pozycjach typu boli mnie głowa, ząb, ucho, pochyliłam się i mi strzyknęło w krzyżu - przy murku, w parku, na łące.
    2. fotografowanie modelek w pozycjach typu boli mnie głowa, ząb, ucho, pochyliłam się i mi strzyknęło w krzyżu - w studio
    3. fotografowanie modelek w pozycjach typu boli mnie głowa, ząb, ucho, pochyliłam się i mi strzyknęło w krzyżu - nago
    4. fotografowanie pary młodej w pozycjach typu weź mnie, zostaw mnie, przytul mnie, pocałuj mnie, chodź się przejść, o jakie fajne coś
    I w zasadzie na tym się kończy.

Każdy, kto coś tam w życiu sfotografował i myśli, co robi, ma te tematy opanowane. Poszukuje, albo spotkania z kimś inspirującym, albo nowych technik obróbki, albo sposobu żeby wyrwać sie z domu. Wyjazdy fotograficzne są świetnym połączeniem wyrwania się z domu ze spotkaniem z kimś inspirującym. Tutaj bym się dopartywał popularności wyjazdów fotograficznych. Mają tę wielką przewagę, że mniej się nudzą, bo krajobraz się zmienia.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

dinderi - nie zgodzę się. Miejscówki dostają róznorodne i to na jednej imprezie (np ostatni plener: konie - stajnia, pałac, park, jezioro z pomostami itp, Jaguara, Harleya, schody, krzaki ;-) studio i gładkie tła). Modelki też celowo dobieram różne (było ich ostatnio 6) - subtelne i takie typu CKM, blondynki i brunetki. Jakie pozy i miny będą ? Takie jakie będą chcieli fotografowie.
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Jacku, Toskania przecież sprzedała sie na pniu. a szczególnie tania nie była. ale za to dobrze zorganizowana i z dobrm przewodnikiem. Na Norwegię i maroko zt ego co widze też są chętni. i to jest klucz do sukcesu.być może formuła warsztatowa już sie przejadla i po prostu foto wolą wspolne focenie w ciekawych zakątkach świata.
    Ale to inna fotografia. Wypisałeś plenery krajobrazowo-podróżnicze, że tak to opiszę. Plenery modelkowe to inni klienci. Owszem, parę osób pojawiło sie tu i tu, ale większość się na tyle specjalizuje, że nie jest zainteresowanych każdą ofertą. W dodatku swoje imprezy określam jako plenery. Tam jest nacisk na samodzielne fotografowanie. Ale oczywiście ci mniej zaawansowani na tych plenerach dużo sie nauczą od innych uczestników (albo ja im podpowiadam). Choc ostatnio urozmaicam - ostatnio była pani, która uczyła obróbki. Tylko problemem jest brak czasu na dodatkowe atrakcje. Doba ma tylko 24 h :smile: Kiedyś zaprosiłem Medikon i Sigmę na plener. Strata połowy dnia gdy za oknem są ładne modelki - tak to po częsci odebrano.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-10-2012 o 11:06
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uprawnienia umieszczania postów