Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Warsztaty w Złodziejewie - opinie.

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Warsztaty w Złodziejewie - opinie.

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    ... Jak ktoś wie „co i jak” ma doskonały własny warsztat to na warsztatach ma szukać inspiracji? ...
    Na warsztatach pojawiają się różni fotografowie. Początkujący, bardzo zaawansowani i tacy pośredni. (strasznie odkrywczy jestem :-)) Uczestnikom bardzo zależy na rozmowach o fotografii (widocznie u siebie nie mają z kim pogadać, albo nie mają czasu) i na samodzielnym fotografowaniu modelek. Dlatego 8 fotografów na 1 modelkę to niewyobrażalny tłok. Robię plenery i tam jest w opcji full-wypas 4 fotografów na modelkę, a przy plenerach "masowych" około 6 na modelkę. Odpuściłem sobie robienie tego w wersji warsztatów, bo fotografowie sa na zbyt róznym stopniu rozwoju by wykład miał sens dla kazdego z uczestników. Dla jednego będa tam oczywistości, a inny niewiele pojmie. I tak kazdego najbardziej interesuje samodzielne fotografowanie. Piszę tu o tym co ja robię, ale to ma o tyle wspólnego z tematem wątku, że oczywiście uważam to za lepsze niż formuła warsztatowa i dlatego ja robię tak. Warsztaty mają sens przy bardzo, bardzo niewielu uczestnikach. Mam tu na myśli ze 3, max 4 osoby. Sęk w tym, że byłyby one za drogie (zrzuta na zakwaterowanie, wykładowcę, modelkę, stylizację rozkłada sie tylko na 3-4 fotografów). Przy plenerach i tak się znajdą fotograficy z którymi się da wymienić poglądy, czegoś nauczyć, podpatrzeć.
    Marcelina ma o tyle dobrze, że modelki i stylistkę ma z pobliskiej Bydgoszczy, nie musi im dawać noclegów. Zresztą ma swój pensjonat, więc koszty w porównaniu do innych warsztatów ma malutkie. O jej warsztatach mógłbym napisać sporo i to od podszewki, bo znam prawie wszystkie modelki, makijażystki, 2 wykładowców i blisko 10 uczestników (sporo z nich miałem także na swoich plenerach). Rozmawiałem z nimi na temat Złodziejowa. Fakt, opinie są różne. Od zadowolonych do zawiedzionych. Ale tak jest z każdymi imprezami. Punkt widzenia zależy od .. itd.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-10-2012 o 13:07
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uprawnienia umieszczania postów