Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Jasna stałka około 30mm

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

oj brakuje Ef-s w oklicach 30-35 mm i świetle 1.4-1.8 za jakieś +/- 800zł...oj brakuje
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Chyba EF 35mm/f2 ??
    Tak właśnie. Nie wiem, czemu tak napisałem. Myślałem właśnie o tym szkle.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z tym Canonem 35/2 nie jest tak zle. Na 2.0 jest dobrze (niestety nie jestem malkontentem - zadowala mnie wiele). Szklo male - na 1DsII wyglada jak jakaz zatyczkan na mocowanie do obiektywu . Na 40D jeszcze jakos wyglada. Brak USMa ...... jak to powiedziec - do kotleta/u babci na imieninach jest spoko. Przypomina mi w dzialaniu sigme/tamrona. Spust do polowy ..... bzzzz, bzzzzzz, strzal. Brak USMa jest dokuczliwy w ciszy (jestescie w kosciele, jest cisza a tu nagle bzzzzz, bzzzz, klap - wszystkie oczy na was). USM szybszy ale bez tez da sie zyc . Przelacznik Auto/manual - trzeba sie przyzwyczic ze pierscieniem sie kreci po przelaczeniu (jak w sigmie 20/1.8). Ogolnie nie uzywam czesto ale jak podepne to nie zdejmuje.

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Tyle, że ta "żyleta", to tylko w centrum kadru i to dość ograniczonym centrum nawet po przymknięciu.
    Zgadzam się, jeżeli mówimy o FF. Tak jak napisałem używam na 50d, więc ostrość jest akceptowalna nawet przy 1,8. Przymykając nieznacznie to już ... żyleta i tyle ... amen.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów