Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Stabilizacja w Canon 70-200f2.8 IS II USM

Mieszany widok

Domyślnie

po prostu rolę tu odgrywa ogniskowa, im większa, tym aparat czulszy na drgania, i to mocno czulszy, musisz popróbować na różnych ogniskowych ile jesteś w stanie utrzymać z łapy strzelając, tzn. jakie czasy i potem to stosować.. to co utrzymasz granicznie na 70mm będzie z pewnością rozmazane na 200mm..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Najwiekszy moj problem to na 200mm z reki przy wlaczonej stabilizacji w czasach naswietlaniach np. 1/400s i wiekszych i robionym np. sikorkom z 2 -3m mam duzo poruszonych zdjec . Wczesniej na C 70-200 f4 L nie mialem tych problemow , albo mi sie tak wydaje , ze nie mialem .

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    1/400s i wiekszych i robionym np. sikorkom z 2 -3m mam duzo poruszonych zdjec . Wczesniej na C 70-200 f4 L nie mialem tych problemow , albo mi sie tak wydaje , ze nie mialem .
    Sikorki to szybkie bestie, może to problem "ruchomego przedmiotu" ?

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iroslav Zobacz posta
    Najwiekszy moj problem to na 200mm z reki przy wlaczonej stabilizacji w czasach naswietlaniach np. 1/400s i wiekszych i robionym np. sikorkom z 2 -3m mam duzo poruszonych zdjec . Wczesniej na C 70-200 f4 L nie mialem tych problemow , albo mi sie tak wydaje , ze nie mialem .
    Czy radzicie , aby stabilizacja byla caly czas wlaczona na mode 1 na nieruchomych przedmiotach i na mode 2 na ruchomych ?

Uprawnienia umieszczania postów