Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: android: jaka przeglądarka do zdjęć?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Odp: android: jaka przeglądarka do zdjęć?

Witam , mam pytanie do osób korzystających z windows 7 , Mam ten system windows 7 Ultimate x64 i po przejściu z windows XP pierwszą rzeczą jaką zauważyłem była inna forma wyświetlania zdjęc przez przeglądarkę systemową. Co to znaczy inna , mianowicie w windows XP po otworzeniu zdjęcia wyświetlało mi się ono w taki sposob że pokrywało prawie cały ekran monitora Full HD i wszytskie detale zdjęcia były widoczne a teraz w Windows 7 po otworzeniu fotki zdjęcie jest jakby pomniejszone , po obu stronach mam białe paski i zdjęcie nie wygląda tak ostro jak powinno, napewno mam ustawioną pełną rozdzielczość 1920x1080 . Dodam że podobny efekt widzę na innym wyświetlaczu z windows xp ale który ma rozdzielczośc 1440x900 tam właśnie zdjęcie z mojej 5DII w pełni nie pokrywa ekranu. No i pytanie jaka może być tego przyczyna ewentualnie jaką osoby korzystające z tego systemu proponują inną przeglądarkę do standardowego otwierania tzn przeglądania zdjęć - zależy mi na samym wyświetlaniu zdjęć nie musi program mieć żadnych innych bajerów . Bo oczywiście mogę ustawić w opcjach aby domyślnie nie był ustawiany program z windowsa do otwierania zdjęć a inna przeglądarka. Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam
    Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

faststone image viewer i raw i jpeg

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

@floyd: acdsee, irfan view, różne podglądy zdjęć wbudowane w Win7 itp.
    Tylko że ty w zasadzie pytasz też o proporcje ekranu (16:9, 16:10, 4:3) i fotki (3:2) - ogarniasz te różnice?
    A kolor pasków to kwestia konfiguracji.

Tylko co to ma wspólnego z androidem?

pozdro.,
    mxw.

Wysłano z LT88i za pomocą Tapatalk 2
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Windows 7 i android to dwie różne bajki - niech ktoś poprawi ten tytuł.
    Napisałeś, że masz wyświetlanie w rozdzielczości 1920x1080 czyli 16:9 ( panorama ) a zdjęcia są w formacie 16:10 stąd pojawiają się pasy na bokach i tak być musi
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Cześć
    Czy znaleźliście może program na androida który współpracuje z podłączonym 5d II i widzi go jako czytnik kart. Zależy mi tylko i wyłącznie na szybkim podglądzie wykonanego zdjęcia na większym monitorze. Nie potrzebuję obsługi lub podglądu RAW (zakładam pracę w RAW + JPG). Optymalnie by było jakby program kopiował JPG na tablet i żeby był do niego szybki dostęp. Jak dla mnie opcja z podłączaniem karty i wkładaniem jej do czytnika kart jest mało wygodna i czasochłonna na sesji. Polecicie coś?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów