Witam , mam pytanie do osób korzystających z windows 7 , Mam ten system windows 7 Ultimate x64 i po przejściu z windows XP pierwszą rzeczą jaką zauważyłem była inna forma wyświetlania zdjęc przez przeglądarkę systemową. Co to znaczy inna , mianowicie w windows XP po otworzeniu zdjęcia wyświetlało mi się ono w taki sposob że pokrywało prawie cały ekran monitora Full HD i wszytskie detale zdjęcia były widoczne a teraz w Windows 7 po otworzeniu fotki zdjęcie jest jakby pomniejszone , po obu stronach mam białe paski i zdjęcie nie wygląda tak ostro jak powinno, napewno mam ustawioną pełną rozdzielczość 1920x1080 . Dodam że podobny efekt widzę na innym wyświetlaczu z windows xp ale który ma rozdzielczośc 1440x900 tam właśnie zdjęcie z mojej 5DII w pełni nie pokrywa ekranu. No i pytanie jaka może być tego przyczyna ewentualnie jaką osoby korzystające z tego systemu proponują inną przeglądarkę do standardowego otwierania tzn przeglądania zdjęć - zależy mi na samym wyświetlaniu zdjęć nie musi program mieć żadnych innych bajerów . Bo oczywiście mogę ustawić w opcjach aby domyślnie nie był ustawiany program z windowsa do otwierania zdjęć a inna przeglądarka. Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam