Cytat Zamieszczone przez YouCan92 Zobacz posta
Małe pytanko ogólnie chce zakupić jakiś dobry podręcznik do PhotoShopa głównie o korekcie zdjęć ( wydobywanie kolorów, retusze, ... generalnie cały post-processing) (generalnie w kierunku portretu ale to raczej nie jest ważne) , wiadomo że najlepiej udać się na jakiś kurs lecz aktualnie to odpada :] zastanawiam się nad podaną wyżej książka Martin Evening "Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS5 dla fotografów". Pytanie teraz czy CS5 dużo różni się od swoich poprzednich wersji ? CS4 a właściwie CS3 z nakładka CS4? (bo na takim aktualnie pracuje). A jeśli nie ta książka to jaka? Pozdrawiam
Jestem w podobnej sytuacji jak ty. Jak tylko w Empiku pojawi się Mistrzowska edycja zdjęć - Adobe Photoshop CS5/CS5 PL dla fotografów - Martin Evening to dokonam wyboru między tą pozycją, a Photoshop CS5 PL - Szkoła efektu - Anna Owczarz-Dadan. Po przeczytaniu przykładowych rozdziałów i spisów treści wstępnie wydaje mi się, że jedna i druga jest dobrą pozycją. Ostatnio zainteresowałem się Lightroomem więc myślę też o zakupie Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelby'ego - Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom 3.