Strona 82 z 102 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

arturpa001
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szogun Zobacz posta
    Czy może ktoś z was już to czytał http://www.biblia-fotografa.pl/ ? Warto kupić?
    Fajna Długo zastanawiałem się nad tą książką, ale nie żałuje i ją kupiłem naprawdę warto!!! Polecam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpa001 Zobacz posta
    Fajna Długo zastanawiałem się nad tą książką, ale nie żałuje i ją kupiłem naprawdę warto!!! Polecam
    Może trochę więcej szczegółów, bo to co napisałeś trudno kogoś przekonać to zakupu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jakby kogoś interesowało to dzisiaj w helionie "Książka o fotografowaniu". Wydanie III Autor: Andrzej A. Mroczek, cena 48,30zł (normalnie 69zł).

Awatar broccolina
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

A czy ktoś już może miał w rękach tę książkę- "Fotografia obnażona. Mistrzowskie sesje aktu."? Ma jakąś wartość merytoryczną czy tylko przyjemne zdjęcia?

Początki nałogu

Domyślnie

The Big Butt Book
    Album raczej, z wysmakowanym doborem zdjęć płci pięknej. Co ważne, nie w stylu dzisiejszej erotyki "skinny teens", ale z mięsistym kawałkiem prawdziwej kobiecości. Dobór zdjęć nie przekracza ani granicy erotyki (ale dzięki bogu nie tej arłtystycznej) ani nie zabija realizmem. Słowem zdrowy mężczyzna po 30 powinien obejrzeć ze smakiem.

Bonus - mina narzeczonej bezcenna
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

Czy wie już ktoś coś na temat poradnika "Lustrzanki dla początkujących" Cheunga Willa? Zastanawiam sie czy jej nie kupić, jednak chciałabym się jeszcze Was poradzić Dla precyzji, szukam dobrej ksiązki przygotowującej amatora fotografii do tego tematu. Zalezy mi głównie na jasnym wyjaśnieniu funkcji lustrzanek, techniki z nich korzystania i umiejętności obsługi programów graficznych takich jak PS.. Z góry dziękuję

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Miasto Słońca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez broccolina Zobacz posta
    A czy ktoś już może miał w rękach tę książkę- "Fotografia obnażona. Mistrzowskie sesje aktu."? Ma jakąś wartość merytoryczną czy tylko przyjemne zdjęcia?
    Teoretycznej treści nie za dużo, ale książeczka broni się przyjemnymi dla oka fotografiami,i tym że przy każdym zdjęciu mamy schemacik na którym widzimy co gdzie stało/leżało wisiało.

Jeżeli zdecydujesz się na tę pozycję to mogę podesłać kupon rabatowy z heliona - zawsze 10 mniej.

tito88
    Guest

Domyślnie

Przeszukałem wątek, ale nie natrafiłem się na tytuł: "Fotografuj ludzi jak profesjonalista" Roda Edwarda. Szukam książki poświęconej portretom i mam zamiar kupić tą książkę bo wydała mi się najbogatsza w różnego rodzaju wskazówki ze wszystkich książek dostępnych w empiku i paru innych sklepach.

Czy ktoś z was czytał, ma lub słyszał coś o tej książce? Czy warto? Dzięki z góry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    polecam o kompozycji "Kompozycja obrazu P.Wojcik"
    Mi książka średnio przypadła do gustu, głównie ze względu na to, że nie do końca prace pokrywają się z tekstem jak idzie o wykonanie. Rozumiem, że analog, że nie można było tak jak dzisiaj sobie swobodnie poprawiać zdjęć, ale bez przesady. Do tego ja wolałbym zobaczyć pracę do tematyki tekstu na danej stronie, a tak nie jest.

W książce jest dużo fajnej wiedzy, ale jakoś źle mi się czyta jak widzę, że autor nie do końca poprawnie ją stosuje.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Domyślnie

Nowy podręcznik fotografii
    Autor:
    John Hedgecoe
    Wydawnictwo:
    Arkady , Wrzesień 2009
    ISBN:
    978-83-213-4377-8
    Liczba stron:
    416
    Wymiary:
    180 x 250 mm
    Sprawdź inne tytuły:
    John Hedgecoe

Kategorie:
    fotografia

Szczegółowy poradnik napisany przez znanego fotografika, autora światowych bestsellerów. Wyczerpujące informacje na temat sprzętu, technik fotograficznych, kompozycji obrazu. Ponad 1000 doskonałych ilustracji, ukazujących, jak lepiej fotografować.

Co o tym sadzicie, czy ta pozycja jest warta uwagi ?
    Pytam, bo chciałbym wystrzec sie (pseudo)poradników pisanych przez ludzi, którzy jednak piszą, by pisać nie przekazując zbyt wiele.

Poszukuje w pewnym sensie biblii, gdyż stawiam dopiero pierwsze kroki z lustrem, a nawet rzekłbym ...z fotografią.
    500D , kit , EF50 1,8 II ... na wiosnę może coś dalej sie pomyśli
    Jeżeli powyżej napisałem coś niedorzecznego, to traktuj to z przymrużeniem oka :wink:

Świeżynek

Strona 82 z 102 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów