Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z książek o portrecie masz jeszcze do wyboru (z tych, które znam osobiście):
    Fotografia portretowa - 100 rad i pomysłów. Książkę widziałem w oryginale. Całkiem niezła, niestety podobno zmasakrowana przez tłumacza w wersji polskiej. (Dużo tu rad dotyczących portretu zarówno w studnio jak i w plenerze). Oświetlenie portretowe w praktyce. Dobre, nawet bardzo dobre ale głównie do studia. Teoretycznie można pokusić się o przeniesienie informacji na grunt outdoor, ale to już lepiej wychodzi w jednym z rozdziałów z Świetle i fotografii: magii i nauce. Z innych jest jeszcze Peterson "Fotografia portretowa bez tajemnic" - serii przedstawiać nie trzeba. Dla mnie najfajniejszą z ostatnio czytanych książek jest natomiast "W kadrze. Rozważania na temat wyobraźni fotografa". Autor mocno skupia się na portrecie. Nie jest to jednak książka techniczna, więc jeżeli szukasz czegoś bardziej instruktażowego polecam wcześniej wymienione. Z BW miałem do czynienia z kilkoma książkami, ale tylko przelotnie więc nie mogę niestety niczego polecić. A zapomniałbym. Oczywiście z książek portretowych polecam album NG Ludzie w obiektywie. Super cegła. Czasem jak się przejść po księgarniach można ją znaleźć w bardzo przystępnej cenie. Inna sprawa, że nie każdy lubi albumy. W każdym razie ja polecam.
    Ostatnio edytowane przez StaszekAlkata ; 25-11-2009 o 18:44

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów