Jak wcześniej pisałem - wg mnie cała seria "Warsztaty.." jest merytorycznie słaba i sprawia wrażenie pisanej dla zupełnych laików i wg mnie sporo tematów jest opisywane "po łebkach" - przynajmniej takie wrażenie odniosłem przy dosyć dokładnym przyglądnięciu się im w Empiku - zawsze jak czegoś szukam to staram się wybrać zagadnienie na którym się znam i to przeczytać/przejrzeć - i stąd wnioskuję na temat całości pozycji - i tu okazało się że cała seria nie wytrzymuje żadnego porównania z Kelbym czy Pattersonem..
A co do Mroczka to właśnie na stronie Heliona dodałem raką recenzję/opinię:
"Książka merytorycznie super, doskonale się czyta, autor ma naturalny dar opowiadania..
Ale duży minus dla wydawnictwa - w książce w co najmniej dwóch miejscach przy przenoszeniu wyrazu pomiędzy stronami na kolejnej stronie zdanie zaczyna się z całkiem innego wyrazu - jakby całe akapity wcięło.. mnóstwo literówek, przeniesień (myślników) w połowie wyrazów w połowie linii, kilka pomylonych zdjęć.. zawartość merytoryczna na 6 ale kolor w wydaniu to nie wszystko - duży minus dla korekty i składu - te etapy są bardzo niechlujnie wykonane - dla tak poważnego wydawnictwa jak Helion i takiej - bardzo poszukiwanej pozycji - takie błędy to po prostu wstyd..
"

Ciekawe czy ją na stronie opublikują