Strona 40 z 102 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez @rturo Zobacz posta
    Pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych, że pojawiła się druga część książki "SEKRETY MISTRZA FOTOGRAFII CYFROWEJ" Scotta Kelby'ego pt: " Nowe ujęcia Scotta Kelby'ego". Polecam, tak samo interesująca jak poprzednia.
    Przeczytalem sobie ta ksiazke w empiku(godzina czytania) i powiem tylko tyle ze nic odkrywczego w tym tytule nie ma - jesli ktos dopiero zaczyna to mozna kupic - w innym przypadku szkoda kasy. No i jest w niej kilka tak oczywistych bledow rzeczowych ze momentami szczeka mi opadala - nie wiem czy to wina tlumacza czy Kelby przesadzil z uproszczeniami.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Zrobiłem, to samo, co prawda trochę po łebkach ale nie ma zbyt dużo do czytania, raczej dla zaczynających chwytać bakcyla.

Dopiero zaczyna Awatar _Doman_
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam takie pytanie co do drugiej czesci "Sekretow mistrza fotografii cyfrowej" pana Kelbiego. Czy czytanie warto/nalezaloby zaczynac od czesci pierwszej, czy te pozycje nie sa ze soba w zaden sposob powiazane?
    Canon 40D / Tamron 17-50mm / Canon 55-250mm IS / Canon 50mm f1.8

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Doman_ Zobacz posta
    Mam takie pytanie co do drugiej czesci "Sekretow mistrza fotografii cyfrowej" pana Kelbiego. Czy czytanie warto/nalezaloby zaczynac od czesci pierwszej, czy te pozycje nie sa ze soba w zaden sposob powiazane?
    Sam posiadam te dwie książki i mogę stwierdzić że warto posiadać zarówna pierwsza jak i druga . W drugiej cześć i często mistrz Kelby odwołuje się do tego co było w pierwszym tomie można rzec.Część druga nie co rożni się od pierwsze a także zawiera nowe elementy.Warto mieć obydwie
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

I byc przygotowanym na kwiatki typu "Zamiast uzywac wyzszego ISO zdjecie mozna niedoswietlic o 2ev i ustawic prawidlowa ekspozycje przy wywolywaniu rawa bez straty jakosci."(luzny cytat z pamieci)

Zdebialem podczas lektury - wprawdzie to pewnie tlumacz rozwinal skrzydla ale tego typu teksty pojawialy sie w tej ksiazce ksiazce parokrotnie - poczatkujacy moze sobie krzywde zrobic

Domyślnie

moim zdaniem to akurat nie są wiadomości z kosmosu w pierwszej mojej książce o foto - NG też była mowa o takich rzeczach i trzeba było ruszyć wyobraźnią, a wszystko stawało się zrozumiałe
    puszki + szkła + inne graty

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszczecin Zobacz posta
    moim zdaniem to akurat nie są wiadomości z kosmosu w pierwszej mojej książce o foto - NG też była mowa o takich rzeczach i trzeba było ruszyć wyobraźnią, a wszystko stawało się zrozumiałe
    I ja sie dopisuje do tych, co się z tym spotkali.. to chyba już trzeci raz czytam o tym, żeby robić zdjęcia niedoświetlone, a potem ustawić dobrą ekspozycje w programach graficznych:wink: ja przyznam, że jestem po pełnej lekturze (i nie czytalem tego w godzinę:-)) i... mi praktycznie przydały się jedynie rozdziały w których głównym bohaterem była lampa błyskowa i robienie zdjęć w warunkach studyjnych (czyli pół książki). Co by nie mówic o poświeconym czasie, to nie uważam go za stracony:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam..
    Mam pytanie odniśnie książki "Światła i cienie w fotografii" Autor: Karpiłowski Leonard (nie Dederko) http://www.wnt.pl/product.php?action...d_id=959&hot=1
    To nowa pozycja, z tego co widzę po opisach (np. http://www.sredniformat.pl/index.php?id=50,403,0,0,1,0) może być całkiem ciekawa - czy może ktoś zetknął się już z tą książką na żywo i coś może napisać?
    Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Witam..
    Mam pytanie odniśnie książki "Światła i cienie w fotografii" Autor: Karpiłowski Leonard (nie Dederko) http://www.wnt.pl/product.php?action...d_id=959&hot=1
    To nowa pozycja, z tego co widzę po opisach (np. http://www.sredniformat.pl/index.php?id=50,403,0,0,1,0) może być całkiem ciekawa - czy może ktoś zetknął się już z tą książką na żywo i coś może napisać?
    Pozdrawiam
    Pisał: hyzop w poście #350 oraz iREM w postach #352, 354.
    Tutaj jest też komentarz bodajże iREMa (pierwszy od góry, z trzema gwiazdkami).

Pozdrawiam, Rafał

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalR Zobacz posta
    Pisał: hyzop w poście #350 oraz iREM w postach #352, 354.
    Tutaj jest też komentarz bodajże iREMa (pierwszy od góry, z trzema gwiazdkami).

dzięki.. może ktoś jeszcze widział to coś napisze..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 40 z 102 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów