Strona 36 z 102 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Co sądzicie o książce pt "Fotografia cyfrowa. Biblia" Dan Simona ? Opis wygląda zachęcająco !
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalR Zobacz posta
    Dołączam się do pytania. Czytał ktoś tę książkę? Opis wygląda zachęcająco ale nie chciałbym kupować w ciemno.
    Kupiłem :-(
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Co sądzicie o książce pt "Fotografia cyfrowa. Biblia" Dan Simona ? Opis wygląda zachęcająco !
    Książka niezła, lecz nie rewelacyjna.
    Część dot. obróki cyfrowej dla mnie nieprzydatna - innym może się podobać.
    Dla mnie ciekawa była część dot. fotografii sportowej. Dobrze napisana, lecz od razu zaznaczam - receptury autora trzeba zmodyfikować do swojej wizji fotografii. Gdybym chciał fotografować badmintona tak jak zaleca Simon to nie byłbym zadowolony.
    Fajne i zdrowo rozsądkowe są zalecenia dla różnych grup fotografów w zależności od ich "przebiegu". Ciekawe i pomocne wzmianki o planowaniu zdjęć. Plan zdjęć to w każdym razie to co uznaję za podstawę przy fotografowaniu imprezy sportowej

Zasadnicze pytanie - czy bym ją kupił? Chyba nie, bo użytecznej z niej wiedzy jest mało. Ja otrzymałem tę książkę w prezencie
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 15-07-2008 o 11:10

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Kupiłem :-(
    Żeby było jasne mój komentarz dotyczy pozycji "Światła i cienie w fotografii", z której nie jestem zadowolony.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Żeby było jasne mój komentarz dotyczy pozycji "Światła i cienie w fotografii", z której nie jestem zadowolony.
    Nie czytałeś co napisałem :-?

Miasto
    Edinburgh, Szkotland

Domyślnie

moze to glupie pytanie, ale mozna gdzes kupic jeszcze "Książka o fotografowaniu", Mroczek Andrzej A.? znalazlem na allegro ale za 250 zl ;]

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancus Zobacz posta
    moze to glupie pytanie, ale mozna gdzes kupic jeszcze "Książka o fotografowaniu", Mroczek Andrzej A.? znalazlem na allegro ale za 250 zl ;]
    Poczekaj do jesieni - będzie nowe wydanie. I zapewne w cenie 'dla ludzi'.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie „Ekspozycja bez tajemnic” Bryan Peterson

„Ekspozycja bez tajemnic” Bryan Peterson – co sądzicie o tej książce ? Z jakiego zakresu jest w niej zawarta wiedza i jak ją autor przekazuje ? Traktuje ona bardziej o fotografii analogowej czy cyfrowej ? Jakie macie wrażenia po lekturze tej książki ? Dziękuję za odpowiedzi.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

„Ekspozycja bez tajemnic” Bryan Peterson – co sądzicie o tej książce ?
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...f9556b3dbcca9/

Traktuje ona bardziej o fotografii analogowej czy cyfrowej ?
    Traktuje o ekspozycji. Mam wersję angielską, przejrzałem pobieżnie na razie. Książka jest dosyć stara pozycją, autor opiera swój wywód na doświadczeniach z fotografowaniem na filmach. O samym cyfrowym fotografowaniu jest mowa tylko na kilku stronach ostatniego rozdziału.

Ale podstawy, o których mowa, dotyczą tak samo fotografii 'analogowej', jak i cyfrowej.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

„Ekspozycja bez tajemnic” Bryan Peterson – co sądzicie o tej książce ? Z jakiego zakresu jest w niej zawarta wiedza i jak ją autor przekazuje ? Traktuje ona bardziej o fotografii analogowej czy cyfrowej ? Jakie macie wrażenia po lekturze tej książki ? Dziękuję za odpowiedzi.
    Pisze dokładnie o tym co w tytule.. jak jesteś całkiem początkujący to trochę za wcześnie.. ale jak już coś wiesz na ten temat to bardzo konkretna pozycja - ale dla ludzi którzy wiedzą jak z tego co tam jest wyłożone skorzystać..
    To czy traktuje o fotografii analogowej czy cyfrowej nie ma w tym wypadku znaczenia bo światło i jego pomiary mają te same zasady dla matrycy co dla filmu - w końcu jest dużo rodzajów filmów - ze slajdem najbardziej czułym na błędy włącznie (o wiele bardziej na przepalenia niż matryca).. Bardziej kwestia poznania zasad i różnych technik ustalania ekspozycji w różnych warunkach.. do tego książka bardzo się nadaje..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 36 z 102 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów